Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ leghosszabb függőhídja télen is nyitva a cseh síterepen

2023.01.03. Bata Attila

A világ leghosszabb függőhídját tavaly májusban adták át Csehországban egy síterepen. Értelemszerűen, az idei az első téli szezon, amikor havas körülmények között is látogatható. Közös jegy váltható, amely tartalmazza a síbérletet, a függőhíd és más látványosságok árát is.
Sky Bridge 721
Sky Bridge 721
A síterep, Dolní Morava közleménye szerint a sípálya még tartja magát a szokatlan meleg ellenére is, azonban ezen a helyen alternatív programokban is részt vehetnek azok, akik nem akarnak egész nap a megolvadt hóban csúszni.
Így nézett ki a pálya tegnap (Kép: Horský resort Dolní Morava)
Így nézett ki a pálya tegnap (Kép: Horský resort Dolní Morava)
A világ leghosszabb függőhídja 721 méter hosszú és 1,2 méter széles. A Sky Bridge 721 néven ismert híd legmagasabb pontja 95 méterrel a földfelszín felett található. Télen nem árt felöltözni, mert 1110 és 1116 méteres magasságban található.
Télen kissé más a látogatás rendje. A nyáron egyirányúsított híd télen mindkét irányban járható, tehát „kétszer” lehet átkelni rajta egy menet áráért. Nyáron fel lehet gyalogolni a bejárathoz, télen ez nem működik, mert a túraútból sípálya lett, itt tilos a gyalogosforgalom. Egy négyszemélyes ülőlift visz közvetlenül a bejárathoz. Síelőknek érdekes lehet, hogy nem tiltott, tehát akár síbakancsban is meg lehet tenni az oda-vissza kb. 1,5 kilométeres távot.

Arra figyeljünk, hogy a hídra lépők számát biztonsági okokból korlátozzák, ilyenkor hosszabb-rövidebb várakozások alakulhatnak ki.
A Sky Walk
A síelés melletti kikapcsolódás szolgálja a Sky Walk is, amelynek elképzeléséhez egyszerűbb megnézni a fenti videót.
A bobpálya
Ha további kikapcsolódásra vágyunk, akkor még szóba jöhet a bobpálya is.

Az említett szolgáltatásokra közös bérlet is kapható. Az árakról és további információkról érdemes felkeresni a síterep honlapját.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.