Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták a világ leghosszabb gyalogos függőhídját

2017.05.08. Bata Attila

Közel öt év tervezés és építkezés után elkészült és vasárnap átadták a világ leghosszabb gyalogos függőhídját a németországi Harz-hegységben. Az üzemeltetők szerint, a 458 méter hosszú híd az oroszországi Szocsiban épült hasonló építésű hídtól vette el a világrekordot.
A Rappbode-völgyzárógát a Harz-hegység legnagyobb és Németország legmagasabb gátja. A gát része a hegység egész területére kiterjedő egységes árvízvédelmi rendszernek. Emellett igazi turisztikai látványosság, például egy drótköteles átcsúszó-pálya (zipline) is várja az adrenalin függőket. Tegnap óta újabb elemmel bővült a környék látványossága, a vízfelszín felett körülbelül 100 méter magasságban megépített gyalogos függőhíddal.

A híd végeit a két hegy oldalaiban található sziklákba építették bele. Ez a világrekordnak számító 458 méteres rész, a kiegészítő építményekkel együtt 483 méter az építmény teljes hossza. A tervezés és az engedélyek beszerzése jóval tovább tartott, mint az építkezés, az osztrák kivitelező 10 hónap alatt építette meg a hidat.

A híd fizetős. Aki át szeretne menni a 120 centiméter széles hídon, előre kell jegyet vennie. A híd mellett látogatói centrum is épült, itt minden fajta jegy kapható. A felnőttjegy 6 euróba, a gyermek 4 euróba, a csoportos jegy (20 fő felett) 5 euróba került. Hateurós jegyeket automatákban is lehet venni. A látogatói centrum csak este hatig tart nyitva nyáron, de a jeggyel fél 10-ig a hídra lehet lépni, amelyet este 10-kor zárnak le. A hídon egyidőben 210 látogató tartózkodhat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.