Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sátoraljaújhely: 700 méter hosszú üvegpadlós híd épülhet

2017.03.01. Bata Attila

Körülbelül 2,5 milliárd forintos állami támogatással üvegpadlós híd épülne a jövőben a kelet-magyarországi Sátoraljaújhely környékén. A tervezett híd abból a szempontból is szenzáció, hogy megépülése esetén ez lenne a világ leghosszabb ilyen jellegű hídja.
Látványterv
Látványterv
Miután a turisztikai látványosság finanszírozása megjelent a Magyar Közlönyben, a sátoraljaújhelyi önkormányzat sajtótájékoztatón jelentette be, hogy függőhidat épít a Szárhegy és a Várhegy között - tudósított a Zemplén TV. A tervezett 2,5 milliárdos költség a függőhíd mellett az újhelyi vár turisztikai célú fejlesztését is szolgálja.

A lenti videóban Szamosvölgyi Péter polgármester arról beszél, hogy a látványosság évente kb. félmillió és egymillió közötti számú turistát vonzana. Ennek az eredményeképpen munkahelyek százai jöhetnének létre, nem beszélve a várható bevételekről. A bevételeket az önkormányzat a város üzemeltetésére fordítaná, például a kátyús utak rendbetételére.

Az új híd egyben világrekorder is lenne a hosszúságát tekintve. A tervezett méretei szerint a hossza eléri a 700 métert, a földfelszín feletti magassága pedig a 80 métert. Tavaly augusztusban adták át Kínában a világ jelenlegi leghosszabb üvegpadlós hídját. A kínai hídról kissé ijesztőbb a letekintés, mivel 300 méter magasan szeli át a völgyet. Azonban a kínai rekorder csak 430 méter hosszú, vagyis 270 méterrel rövidebb a tervezett zempléni hídnál.

A videóban is megemlítik a németországi hidat, amelynek két évvel ezelőtti átadásáról szintén írtunk. Ez a híd "csak" 360 méter hosszú és 100 méterrel a patakvölgy felett ível át. A zempléni híd koncepciója a német híd átadásával egyidőben készült el a helyi önkormányzat szerint.

A híd várható átadásának idejét nem lehet megmondani, hiszen még hiányoznak a megfelelő tervek, valamint a szükséges engedélyek, és csak ezek birtokában kezdődhet meg az építkezés.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Hunor csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Hunor Sátoraljaújhelyen, a Magas-hegy lábánál, 100 méterre a sípályákhoz felvivő libegőtől, a Zemplén Kalandpark közvetlen szomszédságában található. Szolgáltatások: uszoda, fitneszterem, bowling pálya, teniszpálya, pezsgőfürdő, szauna, szolárium, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.