Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Látványos lett Németország leghosszabb függőhídja

2015.10.07. Bata Attila

Hétvégén adták át a nagyközönségnek Németország leghosszabb függőhídját. Ahogy a videón is látható, nemcsak a kilátás lehet pazar erről a 360 méter hosszú hídról, hanem maga a híd is jól néz ki a madártávlatból készített felvételeken.
Kép: Hängeseilbrücke Geierlay / Facebook
Kép: Hängeseilbrücke Geierlay / Facebook
A híd megépítése már 2006-ban felmerült, de akkor a helyiek megvalósíthatatlannak tartották, kivéve három embert, közülük az egyikből később polgármester lett. A terveket 2010-ben ismét elővették, szereztek rá pénzt, és idén májusban már el is kezdődött az építkezés.

Érdemes a videót megnézni, aztán később a hidat is kipróbálni :)
A híd a Mörsdorf és Sosberg települések közötti völgyet íveli át. Mörsdorf településen egy turisztikai centrum is épült, ahonnan körülbelül 1,2 kilométeres gyaloglással vagy kerékpározással lehet elérni a hidat.

Összesen 1,2 millió euróba (kb. 374 millió forint) került és a helyiek abban bíznak, hogy hatására jelentősen emelkedni fog a környék idegenforgalma.

Kép: Hängeseilbrücke Geierlay / Facebook
Kép: Hängeseilbrücke Geierlay / Facebook
A híd adatai egészen félelmetesek, 360 méter hosszú és csak 85 centiméter széles. Van olyan pontja, ahol 100 méterrel a patakvölgy felett haladunk. A bejárat után egy duglászfenyőből épült másfél méteres kaput építettek. Az egész építmény súlya 57 tonna!

A híd egy pályázaton kapott nevet, a környék után Geierlay-nak nevezték el. Teherbírása 50 tonna, a helyiek adatai szerint ez körülbelül 600 főt jelent.

Kép: Hängeseilbrücke Geierlay / Facebook
Kép: Hängeseilbrücke Geierlay / Facebook
A 340 méteres magasságban található híd használata ingyenes.
KOMMENTEK
csabor | 2015.10.07. 13:34
No ezen a feleségem nem menne át!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.