Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kolašin 1600: elmaradnak a montenegrói fejlesztések

2022.12.27. Bata Attila

Tavaly komoly lépést tett a fejlődésben a montenegrói Kolašin 1600 síterepe. Akkor átadtak egy modern ülőliftet és jelentős fejlesztéseket hirdettek meg az idei szezonra. Ezek már biztosan elmaradnak, de ettől még nem kell teljesen lemondani a síterepről.
Kolašin 1600
Kolašin 1600
A Balkán többi országához hasonlóan Montenegró is jó úton halad, hogy az ország egy színvonalas síközponttal csábítsa magához a síelőket. A hegyekben gazdag, azonban nálunk is jobbára csak a tengerparti ajánlatáról ismert ország a téli turizmusba is egyre komolyabban invesztál.

Kolašin 1600 síterepét a montenegrói állam fejleszti. A tavalyi szezon hatszemélyes ülőliftjének átadásával kissé megcsúsztak, csak február közepére lett kész. Akkor arról számoltak be, hogy az idei szezonra húzódnak át a további fejlesztések. A legutóbbi hírek szerint ezek az idén biztosan nem valósulnak meg, minimum még egy évet kell rá várni.

Nézzük, milyen fejlesztések maradnak el.

A legfontosabbnak a hóágyúzás feltételeinek kiépítése tűnt. Közel 7,5 kilométernyi pályához építették volna ki a hóágyúkapacitást, amelyhez két víztározó is épült volna. Ez a becslések szerint 13 millió euróba kerül.

Közel 3 millió eurót szántak két csákányos lift (800 és 500 méter hosszúak), valamint a 2,5 milliót a bobpályára. Esti síelés sem lesz, hiszen a 800 ezer euróra tervezett világítás kiépítése is elmarad.

Azért lesznek kedvező változások is. Két pályát átalakítottak, szélesítettek: az 1-es kék, illetve a 4-es feketét.

Az üzemeltetők „meghallgatták” síelők panaszait, így újabb kasszát állítanak be, hogy csökkenjenek a sorok a jegyvásárlásnál.

A síterepen egy felnőtt napijegy a következő szezonban 20 euróba, a gyermek (14 éves korig) 13 euróba kerül. Újdonság lesz a félnapos jegy, 14, illetve 9 eurós áraival. Ezek csak a Kolašin 1600 rész árai. A magánkézben lévő és összekötött Kolašin 1450-re is érvényes közös bérlet árai még nem ismertek.

Tavaly a síterep a legjobb szezonját zárta, köszönhetően az új liftnek és a remek hóviszonyoknak. Mivel a hóágyúzás fejlesztése elmaradt, így itt most egy hasonlóan havas szezonban reménykednek az idén. Sajnos, a nagy havazás eddig nem érkezett meg. A síterepet megnyitották, de a sípályákat nem. Az ünnepekre érkező vendégek a felvonót kirándulásra használhatták síelés helyett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.