Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egy hazai síterep marad nyitva a januári tavaszban

2023.01.02. Bata Attila

Két nap telt el eddig az idei évből, és itthon mindkét napon megdőltek a hőmérsékleti rekordok. A 20 fokhoz közeli hőmérsékleteket ugyan nem a sípályáink mellett mérték, de ebben a tavaszban már csoda kell ahhoz, hogy a hazai pályák üzemeljenek. Ez már csak egy síterepnek sikerül.
A Mátraszentistváni Sípark ma (Részlet a lenti videóból)
A Mátraszentistváni Sípark ma (Részlet a lenti videóból)
Eplény ma jelentette be, hogy a kedvezőtlen időjárásra tekintettel január 4-től zárva tart. A zárlat ideiglenes, csak a következő lehűlésig tart. A hazai síterepek közül Eplény rendelkezik a legnagyobb teljesítményű hóágyúkkal, így az első hidegebb éjszakák után újraindulhat a síelés.

A Mátraszentistváni Sípark továbbra is kitart. Természetesen, tavaszias körülmények között lehet síelni. Itt sincs elég hideg a hóágyúzáshoz. Az előző héthez képest változás, hogy elmarad az esti síelés, és előszezoni jegyárakon lehet síelni.
Mátraszentistván ma este
Hazánkban december 14-én kezdődött meg a síszezon Eplényben, majd négy nappal később Mátraszentistvánban is. Újabb négy nappal később Sátoraljaújhely nyitott ki december 22-én, de ott már karácsony másnapján bezártak. A negyedik hóágyúzható síterepünk, Visegrád még nem tudta megkezdeni a szezont.

Lesiklani nem lehetett, de sífutáshoz és szánkózáshoz elegendő havat gyártottak a Normafánál december második felében, most ott sincs használható pálya.

Frissítés - 2023.01.09

Mátraszentistván január 9-től átmenetileg zárva tart, így Magyarországon nincs üzemelő síterep.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.