Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

MSíSZ: szép eredményeket értek el a magyarok

2015.02.17. MTI

A hazai síszövetség (MSíSZ) vezetősége szerint bár pechesek voltak, így is szép eredményeket értek el a magyar versenyzők az egyesült államokbeli Beaver Creekben múlt vasárnap zárult alpesisí-világbajnokságon.
Kaszó Klára, az MSíSZ ügyvezető elnöke a keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a csapat nagyszerűen teljesített, csak "nüanszokon" múlt, hogy nem ért el jobb eredményeket.

"Természetesen kiemelendő Miklós Edit 13. helye lesiklásban, hiszen ez a magyar alpesisísport legjobb világbajnoki eredménye, amely külön értékes azért, mert az egyes számok első 15 helyezettje a világkupára rajtlistapontokat szerzett" - mondta Kaszó Klára, aki kiemelte még Kékesi Márton szuper-óriásműlesiklásban elért 49. helyét, illetve az óriás-műlesiklásban szerepelt Farkas Norbert síelését, és a műlesiklásban indult Samsal Dalibor teljesítményét.

Miklós Edit a TV2 Mokka című műsorában (a reklámot ki kell várni)
"A fiatal versenyzőink elsősorban azért kaptak lehetőséget, hogy tapasztalatot gyűjtsenek, ugyanis minden egyes nemzetközi viadalon való részvétellel csak gyarapodik a tudásuk" - jelentette ki a szövetség ügyvezető elnöke, aki "profi hozzáállásuk" miatt dicsérte a csapat tagjait. (A csapat tagjait ez az angol nyelvű kiadvány mutatta be)

Kaszó Klára szerint a vb színvonala a szervezés szempontjából kiemelkedő volt, a kvalifikációs versenyeket is profi körülmények között, több ezer néző előtt bonyolították le, kitért arra is, hogy az eseményen 68 ország 500 sízője vett részt.

Miklós Edit a lesiklóversenyre visszatekintve azt mondta, amikor leért a pályán, csalódott volt, utólag azonban már pozitívabban értékeli saját pályafutása és Magyarország legjobb világbajnoki eredményét.

A sajtótájékoztató (balról jobbra, a szponzorok képviselői: MOL és MVM, Miklós Edit, Kaszó Klára, Kapitány Ildikó és Kovács Barnabás) Kép: MSíSZ
A sajtótájékoztató (balról jobbra, a szponzorok képviselői: MOL és MVM, Miklós Edit, Kaszó Klára, Kapitány Ildikó és Kovács Barnabás) Kép: MSíSZ
"Összességében fárasztó volt a vb, 2000 méteren volt a szállásunk, a rajt pedig 3500-on, egyszer-egyszer úgy éreztem, kevés az oxigén" - emlékezett vissza a lesiklásban olimpiai hetedik, világkupa-harmadik Miklós Edit, aki azt is elmondta, hogy legközelebb a február utolsó hétvégéjén sorra kerülő bulgáriai vk-versenyen áll majd rajthoz.

Kovács Barnabás szövetségi kapitány szerint a vb magyar szempontból "szép volt", mindenki a tudásának megfelelően, tisztességgel versenyzett.

"Jó úton járunk és reméljük, hogy a fiatalok közül egyre többen felnőnek majd a világklasszisunk, Miklós Edit mellé" - összegzett a kapitány.
KOMMENTEK
huligan | 2015.02.17. 18:28
Samsal idei jelentősebb eredményei:

FIS WC: DNQ1, DNQ1, DNQ1, DNF1, DNF1, DNF1, DNQ1, DNQ1,DNQ1, DNF1,

FIS WSC: DNF2

Bízom benne, hogy javulni fog... :)
huligan | 2015.02.17. 18:35
Saját hozzá nem értő szemmel az a véleményem, hogy a VB-n két gyönyörű szép eredmény született:

Miklós Edit DH 13 hely.
Miklós Edit COM 1RUN DH 16. hely

A többi inkább csak simán eredmény, vagy telenség...

Ami nem baj, de én biztosan nem így fogalmaznék...

Szerintem... :)
Bata Attila | 2015.02.17. 18:38
szerintem a 13. hely remek eredmény!

Nem az olimpiához kell hasonlítani, hanem, hogy Edit kb. a 20. hely környékén van a ranglistán.

+ez a pálya nagyon nem feküdt neki, ehhez képest extra bravúr!
jóska63 | 2015.02.17. 20:18
nem tudom mennyit tudtak a samsal edzeni a fiatalok, de azért csak egy 9 pontos csávó és most tényleg pechje volt, illetve pechünk volt közel álltunk, hogy 3 szalomosunk induljon a nagy versenyen, és az indiai csoda menő síelőt is majdnem utolérte a versenyzőnk!!!
Norcea | 2015.02.18. 10:12
A lesiklásban elért 13. hely dícséretes. Figyelembe véve, hogy emlékeim szerint Észak-Amerikában Edit még 20-ban sem nagyon volt VK versenyen, sőt a 30-ba is nehezen került be. Azt is meg kell jegyeznem, hogy látható hibái voltak a pálya felső részén, amit ha egy kicsit jobban old meg, akkor 4. lehetett volna! Nem arról volt szó, hogy lassú volt a pályán. Szerintem szeznzációs, hogy láthatóan zaklatott szakaszokkal 13. helyen ér célba egy világbajnokságon.
Samsalt nem tudom hova tenni, nyilván nem fogják azt nyilatkozni, hogy értelmetlen volt honosítani, de az is világos, hogy még így is fényévekre vannak tőle sajnos a saját hazánk fiai.
százas | 2015.02.18. 10:30
Jó ez a Samsal lista, eddig sem voltam, eztán se leszek samsálista!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.