Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Norvég és osztrák sikerek az északi sí vb-n

2011.03.04. 2011.03.06. Árvay Sándor | frissítve: 2011.03.06.

Norvég és osztrák sikerek az északi sí vb-n Vasárnapig még követhetjük az Eurosport képernyője előtt az északi sí világbajnokság eseményeit, az viszont már most egyértelmű, hogy a házigazda Norvégia mellett az osztrákok lesznek az oslói küzdelmek nagy nyertesei, hiszen az északi szakágak vébéin még soha nem szerepeltek ilyen jól.
A sógorok sörös ünneplésének azonban technikai akadályai vannak...

A sokszoros olimpiai- és világbajnok síugró Thomas Morgenstern, Andreas Kofler és társak hiába akarták csapra verni normál sáncon aratott győzelmeiket, a nagy ivászatnak nem csupán a még előttük álló versenyek szabtak határt, hanem az a megmásíthatatlan tény is, hogy kiürült a Bécsből hozott söröshordó.

Norvégiában, csakúgy, mint a több skandináv országban, igen szigorúak az alkohol behozatali szabályok, s a helyi boltokban vásárlást is számos törvény korlátozza. A 4,8 százaléknál nagyobb alkoholtartalmú italokat száműzték a szupermarketek és diszkont áruházak készletéből, ezeket a butéliákat csak az állami kézben levő Vinmonopolet boltocskákban lehet beszerezni, igencsak borsos áron. Azok a szabadnapos versenyzők, edzők, akik már rábukkantak a "forrásra", igazolhatják, hogy fizetéskor az osztrák, német, de még a svájci árszintet is meghaladó summát gombolnak le tőlük.

Sógoraink áttekintették a hátralevő napok versenyprogramját, osztottak-szoroztak az esélyeket illetően, s mivel úgy ítélték meg, ünneplésre még lesz bőven alkalmuk, máris megrendelték az újabb muníciót, a sörutánpótlást Bécsből.

Nagy baj nem történhet akkor sem, ha elmaradna a várt éremeső. Gyanítjuk, akkor sem teli hordókkal terhelnék a hazafelé tartó repülőgép csomagterét...

Az éremtáblázat élcsoportja (frissítve: 2011.03.06. 08:00)
 
Arany
Ezüst
Bronz
Össz.
1. Norvégia
7
6
5
18
2. Ausztria
7
2
1
10
3. Svédország
2
2
1
5
4. Németország
1
4
3
8
5. Finnország
1
1
2
4
Csütörtökön a női 4x5 km-es sífutóváltó és a síugrók nagysánc versenye került a programba, pénteken a kombinációs csapatverseny szereplői lépnek sáncra, illetve csatolnak sífutólécet, szombaton a női 30 km-es szabad stílusú sífutásban a síugrók csapatversenyén hirdetnek győztest, míg vasárnap a férfi 50 km-es sífutó maratoni zárja a világbajnokságot.
KOMMENTEK
vasssy | 2011.03.04. 17:09
Norvégiában nem voltam még, a finn "Alko Shop"-ok árszínvonalát ismerem valamelyest - mesélték akik jártak már ilyen helyen ;-) - de azért azt nehéz elképzelni, hogy annyival olcsóbb lenne Bécsből vinni, hogy megérje...
Egyébként most mondták az Ö3-en a hírekben, hogy megvan a 6. osztrák arany.
PEDRO | 2011.03.04. 18:49
Sörapu tud erről?
Pulmy | 2011.03.05. 07:54
A legnagyobb gondjuk a sör hiány!

P.
diesirae | 2011.03.05. 15:16
Ez valóban érdekes, hogy a cikk tegnapi, a feltüntetett éremtáblázatban 4 aranyuk van az osztrákoknak, miközben tegnap délután már a 6-odikat nyerték a kombi csapatversenyében. Az 5. aranyat meg még 3-án szerezte Schlierenzauer.

Ha abból indulok ki, hogy sört már én is kizárólag csak Ausztriában vásárolok, akkor a norvég árszínvonal és az alkoholmonopólium mellett simán el tudom képzelni, hogy olcsóbb Bécsből kivinni. Mindig van több boltban is a nívósabb sörökből akció, árfolyamtól függően 130-150 Ft-ért. Ennyi pénzért nálunk csak névtelen, harmadérlelésű szutykokat lehet venni. És gondolom nagyobb tételben ilyen prominens vásárlók még olcsóbban jutnak ilyesmihez, mint az utca embere.
Rambo | 2011.03.05. 19:48
Szerintem egy-két sörgyár akár ingyen is kiszállít a csapatnak ilyen szereplés után. Nem beszélve arról, milyen reklámértéke lenne a dolognak...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.