Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hamarosan nyit a mátraszentistváni Sípark!

2011.12.14. Kőrösi Gergő (sipark.hu)

Hamarosan nyit a mátraszentistváni Sípark! Egyelőre még a kopár hegyoldalak és késő őszi hangulat fogad minket a Síparkban, de a hétvégétől minden a helyére kerül és az igazi tél várja majd a Síparkba érkezőket! Az előrejelzések szerint, a tél havazással érkezik és amint a hőmérő higanyszála -3 °C fok alá süllyed azonnal beindítják a hóágyúrendszert!
A hóágyúk beindítását követően reményeink szerint várhatóan pár nap alatt elkészül a Sípark felső része. A két ünnep között pedig előre láthatólag már a behavazott hosszú pályákkal együtt használhatjuk a teljes Síparkot!
A SnowForecast.com előrejelzése

Addig is ne feledjétek! Rengeteg újdonság vár idén is a Síparkban!
  • Új esti sípályával bővült az esti sízés, így az országban a legtöbb, a legnagyobb és a legprofibban megvilágított esti sípályák garantálják majd a kihagyhatatlan esti síélményt!
  • Új sípályával bővült a Sípark: egy olyan egyedülálló sípályát hoztunk létre ahol gyönyörű panoráma mellett, szerpentin vonalvezetésben csúszhatnak a síelők, professzionális védőhálók és parabolika kanyarok között
  • Szerelmesek Síútja: egy különálló síutat jelöltünk ki a Síparkba érkező párok részére, ahol a mende-mondák szerint, ha a szerelmesek áthaladnak rajta, az összetartozásuk örökké válik
  • Kibővített, kivilágított parkolók: 100 autó hellyel bővítettük a sípálya és a kassza melletti nagy parkolókat, plusz az egész új és vastag zúzottköves borítást kapott. A vendégeink visszajelzései után, a parkolóknál is plusz világításokat helyeztünk el, hogy sötétedés után is kényelmesen lehessen az autóba bepakolni
  • Új Hósport pálya: a meglévő Hócsúszdaparkban az idei szezontól már nem csak a hófánkokkal lehet majd csúszkálni, hiszen olyan újdonságok várják majd a Síparkba látogatókat, mint pl. a Skibike
  • Modernizált fizetési rendszer: A Síparkban az idei szezontól a bankkártyás fizetésre is lehetőség lesz, sőt a legmodernebb bankkártyákkal a PAYPASS kártyákkal is lehet majd fizetni!
Reméljük az előrejelzések nem tévednek és hamarosan kiváló hóval, még több sípályával és sok-sok meglepetéssel várhatjuk a sízés szerelmeseit a Síparkban!

A várható nyitás időpontjáról a hóágyúzás előrehaladtával tudunk majd pontosabb információt adni! Bízva egy gyönyörű és hóban gazdag évben, várjuk a síszezon kezdését Mátraszentistvánon!
KOMMENTEK
stelvio | 2011.12.15. 23:21
Elég optimista az előrejelzés. Mivel egyelőre a modellek még nem tudták eldönteni, hogy 20-a után anticiklonos vagy zonális formát öltsön a Kárpát-medencében az időjárás, így viszonylag keveset lehet mondani a várható helyzetről.
Ami azonban biztató, a Mátrában 17-től a hónap végéig legfeljebb átmenetileg megy majd pozitív tartományba a hőmérséklet, azaz csapadékhiány esetén nyugodtan hóágyúzható lesz a pálya, míg zonális irányítás esetén - a Mátra sajátosságai miatt - akár jelentős 10 centit is meghaladó havazások is előfordulhatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.