Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olimpia: az utolsó simításokat végzik a rendezők

2018.02.07. MTI

A szervezők az utolsó simításokat végzik a hivatalosan pénteken rajtoló phjongcshangi téli olimpián, de a szurkolók előtt még zárva tartanak a létesítmények.
Önkéntesek az olimpiai ötkarika előtt a phjongcshangi médiaközpontnál. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Önkéntesek az olimpiai ötkarika előtt a phjongcshangi médiaközpontnál. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Az Alpensia Sífutó Központban hangpróbát tartottak, illetve az óriáskivetítőt, vagy éppen a levegőben drótkötélen úszó kamerát tesztelték. Bizonyos létesítményekben, például az Alpensia Síugró Központban pedig már a hivatalos edzések zajlanak, így ezeken a helyszíneken teljes a készültség, minden úgy megy, ahogy "élesben" is fog.

A mínusz második napon a legfurcsább, hogy a jeges sportoknak otthont adó kangnungi olimpiai park még nem nyitott meg a nagyközönség számára. Az edzések kifogástalan körülmények között zajlanak, a csarnokok készen állnak a rajtra, de a négy létesítmény által körbehatárolt terület még elzárt az érdeklődők elől. Szocsiban egy héttel a megnyitó előtt a vendéglátóegységek már nyitva várták a vendégeket, akik napokkal a láng fellobbanása előtt az ötkarikás esemény főszponzorainak standjánál, sátrainál és épületeinél lévő programokon és játékokon vehettek részt.

Phjongcshang 2018 - A 2018-as téli olimpia versenyhelyszínei
Phjongcshang 2018 - A 2018-as téli olimpia versenyhelyszínei
Ezzel szemben Kangnungban a park összes kiszolgáló és szórakoztató létesítménye zárva van még. Jelenleg az étkezdék és bárok árukészletét töltik fel, illetve a cégek épületeinek belső díszletét alakítják ki. Kültéren is az utolsó csinosításokon ügyködnek a munkások, hogy a rajtot követően valóban impozáns látványt nyújtson az olimpiai park, ahonnan a Curling Központ, a Jégkorong Központ, a műkorcsolyának és rövidpályás gyorskorcsolyának otthont adó Jégcsarnok, valamint a gyorskorcsolya helyszínéül szolgáló Ovál közelíthető meg.

Noha a megnyitó csak pénteken lesz, a versenyek már csütörtökön megkezdődnek. Elsőként - magyar idő szerint éjjeli fél 1-től - curlingben a vegyescsapatok küzdelmei rajtolnak négy mérkőzéssel, majd később újabb fordulót rendeznek, illetve a férfi síugrók normálsáncos versenyének selejtezőjét bonyolítják le.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.