Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Olimpia: az utolsó simításokat végzik a rendezők

2018.02.07. | Szerző: MTI
A szervezők az utolsó simításokat végzik a hivatalosan pénteken rajtoló phjongcshangi téli olimpián, de a szurkolók előtt még zárva tartanak a létesítmények.
Az Alpensia Sífutó Központban hangpróbát tartottak, illetve az óriáskivetítőt, vagy éppen a levegőben drótkötélen úszó kamerát tesztelték. Bizonyos létesítményekben, például az Alpensia Síugró Központban pedig már a hivatalos edzések zajlanak, így ezeken a helyszíneken teljes a készültség, minden úgy megy, ahogy "élesben" is fog.

A mínusz második napon a legfurcsább, hogy a jeges sportoknak otthont adó kangnungi olimpiai park még nem nyitott meg a nagyközönség számára. Az edzések kifogástalan körülmények között zajlanak, a csarnokok készen állnak a rajtra, de a négy létesítmény által körbehatárolt terület még elzárt az érdeklődők elől. Szocsiban egy héttel a megnyitó előtt a vendéglátóegységek már nyitva várták a vendégeket, akik napokkal a láng fellobbanása előtt az ötkarikás esemény főszponzorainak standjánál, sátrainál és épületeinél lévő programokon és játékokon vehettek részt.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Ezzel szemben Kangnungban a park összes kiszolgáló és szórakoztató létesítménye zárva van még. Jelenleg az étkezdék és bárok árukészletét töltik fel, illetve a cégek épületeinek belső díszletét alakítják ki. Kültéren is az utolsó csinosításokon ügyködnek a munkások, hogy a rajtot követően valóban impozáns látványt nyújtson az olimpiai park, ahonnan a Curling Központ, a Jégkorong Központ, a műkorcsolyának és rövidpályás gyorskorcsolyának otthont adó Jégcsarnok, valamint a gyorskorcsolya helyszínéül szolgáló Ovál közelíthető meg.

Noha a megnyitó csak pénteken lesz, a versenyek már csütörtökön megkezdődnek. Elsőként - magyar idő szerint éjjeli fél 1-től - curlingben a vegyescsapatok küzdelmei rajtolnak négy mérkőzéssel, majd később újabb fordulót rendeznek, illetve a férfi síugrók normálsáncos versenyének selejtezőjét bonyolítják le.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 207 vendég és 10 regisztrált felhasználó látogatja.