Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olimpiai szintű extrémsportpálya épülhet Budapesten

2017.10.24. sielok.hu

Olimpiai színvonalú BMX pálya épülhet jövőre Budapesten a FISE World Series és a Magyar Kerékpáros Szövetség jóvoltából.
Az augusztusi rendezvényen Budapest kitűnő helyszínnek bizonyult.  | Fotó: Armand Lenoir
Az augusztusi rendezvényen Budapest kitűnő helyszínnek bizonyult. | Fotó: Armand Lenoir
Az augusztusi rendezvény után jövőre újra a magyar fővárosban rendeznék meg az extrém sportok fesztiválját, ezért a két szervezet mindent megtesz azért, hogy az amatőr és profi versenyzők a lehető legjobb körülmények között készülhessenek.

A terveket szakmai workshopon egyeztették, ahol jelen volt a nemzetközi olimpiai bizottság alelnöke, Alper Kasapoglu is. A NOB képviselője szerint az olimpiai játékok jövője az extrém sportokban rejlik, és a jövőben egyre több ilyen sportág lehet része az ötkarikás játékoknak.
A 2017-es budapesti rendezvény sok látogatót vonzott. | Fotó: Armand Lenoir
A 2017-es budapesti rendezvény sok látogatót vonzott. | Fotó: Armand Lenoir
Állandó állomása lehet Budapest az extrém sportok világkupa sorozatának és fesztiváljának. A FISE World Series idei második állomása volt augusztusban a magyar főváros, a háromnapos rendezvényen hatféle extrémsportban rendeztek versenyeket.

A rendezvény sikerén felbuzdulva a szervezők a következő három évben Budapesten szeretnék megrendezni a világkupa sorozat egyik fordulóját, amelyről szakmai workshop keretén belül tárgyaltak a hazai biciklis szövetségek és a NOB képviselőivel.
Ehhez hasonló pályát építenének Budapest belvárosában | Fotó: FISE/Cedric Derodot
Ehhez hasonló pályát építenének Budapest belvárosában | Fotó: FISE/Cedric Derodot
A FISE egyik kiemelt sportága a BMX freestyle park, amely a gördeszka mellett 2020-ban már szerepel a Tokiói Olimpián, így világszerte számos ország és biciklis szakmai szövetség fektet be profi BMX pályák építésébe, amelyre példa a tervezett budapesti pálya is.

A fedett BMX parkot a belvárosba szánják, és céljuk, hogy a téli hónapok alatt is elérhetővé tegyék mind a profi, mind pedig az amatőr biciklisek felkészülését, ezáltal is megnövelve Magyarország olimpiai esélyeit.

Látványos összefoglaló a tavalyi budapesti rendezvényről
Mi a FISE?
A FISE (Festival International des Sports Extrêmes) első rendezvényét az extrém sportok fesztiváljaként 1997-ben rendezték meg Montpellier-ben, száz versenyzővel, közel 35 ezer nézővel. Az évek során egyre több sportágat vontak be a versenybe, 2008-ra ötnapos fesztivállá nőtte ki magát a francia városban. A több kontinensre is kiterjedő világkupa turné 2014-ben indult, tavaly már több mint egy millióan követték élőben a FWS eseményeit.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.