Menü ≡

Óriási tömegbukás a látványos hegyikerékpáros versenyen

2019.07.09. | Szerző: Bata Attila
Idén 20. alkalommal rendezték meg a francia Les 2 Alpes síterepén a már kultikusnak számító hegyikerékpáros versenyt. A rajt még a gleccser haváról indul, majd 25 kilométer múlva kell megérkezni a faluba, lehetőleg minél gyorsabban.
h i r d e t é s
Idén június utolsó hétvégéjén rendezték meg a pokoli kerékpárversenyt (Mountain of Hell), amelyet a lenti filmek alapján valószínűleg nem véletlenül hívnak így. A már önmagában is hihetetlenül látványos start izgalmait tovább fokozta, hogy az egyik hegy alján található szűkületnél tömeges bukás alakult ki.

Tavaly 800, az idén már 1050 bátor kerékpáros vágott neki a szombati kvalifikáció rajtjának, köztük 12 hölgy is. A vasárnapi döntőben a rendezők 40 sorba (!) állították a bicikliseket, így zúgtak le ezren a 3400 méter magasan található rajtból.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A tavalyi 127 km/órás rekord nem dőlt meg. A győztes, a francia Kilian Bron, saját mérései szerint a meredek hegyoldalban, a többi kerékpáros között, közel 125 km/órás sebességgel repesztett a baleset előtt. A női győztes sem vallott szégyent, eredményével 171. helyen végzett az összesített versenyben.

Íme, számos hajmeresztő videó a látványos rajtról, a bukásokról, valamint végül a férfi győztes saját, fejkamerás felvétele az egész futamról.

A rajttól a bukásig
Egy másik kamera felvételén
A győztes futama
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »