Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
RENDBEN
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
FIRST MINUTE SZÁLLÁSAKCIÓK
Präbichl
Erzberg Alpin Resort 10 % kedvezmény szeptember 30-ig!
Kreischberg
5 % kedvezmény október 31-ig, szállás alpesi apartmanban!
Golte
Pályaszállás****
Okt. 31-ig kb. 5%
first minute akció!
További first minute szállásakciók »
SÍTEREPAJÁNLÓ
Bohinj - Vogel
Aktív csomagok a gyönyörű Bohinji-tó körzetében!
Mölltal gleccser
Nyári síelés és Karintia kártya 160+ ingyenes programmal!
Schladming-Dachstein
Nyári kártyával több mint 100 ingyenes program!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Osztrák tél: 12 %-kal nőtt a magyar vendégek száma

2018.06.28. | Szerző: Batus
Az előző szezon havazásainak nyoma a statisztikai adatokban is megmutatkozik. Az osztrák szálláshelyek minden rekordot megdöntöttek az előző télen. Soha ennyi külföldi nem érkezett hozzájuk síelni, és soha nem töltöttek el még 70 millió feletti vendégéjszakát egy szezonban.
Kezdjük az abszolút rekorddal. Idén télen 71,8 millió vendégéjszakát regisztráltak az osztrák szálláshelyek, ezzel megdőlt a 2016/2017-es rekord. A novembertől április végéig tartó szezonban még sosem kerültek 70 millió felé.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az alábbi ábrából kiderül mely országokból érkezett a legtöbb vendég. Kezdjük azzal, hogy a hazai (osztrák) vendégek a vendégéjszakák 16,5 %-át adják, amely jól mutatja a külföldi vendégek fontosságát, mindenekelőtt a német vendégekét.

A legtöbb vendégéjszakát a németek (az összes 27%-át) töltötték ezen a télen Ausztriában. Utánuk következnek a hollandok, britek, svájciak és ötödik helyen a csehek. A belgák és a lengyelek után nyolcadik helyen állnak a magyarok, megelőzve az olaszokat, dánokat és oroszokat.

Mi magyarok 1,190 millió vendégéjszakát töltöttünk a sógoroknál, amely 10,5 százalékkal több a megelőző szezonhoz képest. Érdekesség, hogy vendégek számában a hetedik helyen állunk. Télen 332 ezer magyar vendéget regisztráltak osztrák szálláshelyeken, amely 11,8%-os emelkedés a megelőző szezonhoz képest.

Az látszik, hogy a magyar és az olasz vendégek inkább a rövidebb utakat szeretik. Pl. 55 ezerrel több magyar érkezett Ausztriába, mint lengyel, de a lengyelek százezerrel több vendégéjszakát töltöttek ott. Szerencsésebb helyzetben vagyunk, egy hirtelen jött havazás után már ott is vagyunk egy hévégére.

A legnépszerűbb tartományok továbbra is Tirol és Salzburg. Ahogy látszik minden tartományban (és Bécsben) is nőtt a vendégéjszakák száma. Az osztrák turisztikai szakemberek szerint ebben a szezonban szinte minden összejött. Korai szezonkezdet, már novembertől lehetett síelni, nagyon jól sikerültek az ünnepek, az időjárás kegyes volt, és még a húsvéti ünnepek is jókor jöttek. 
Kapcsolódó országok:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a síelők.hu friss híreit és síelőknek szóló aktuális ajánlatait.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...