Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák tél: 12 %-kal nőtt a magyar vendégek száma

2018.06.28. 2018.09.27. Bata Attila | frissítve: 2018.09.27.

Az előző szezon havazásainak nyoma a statisztikai adatokban is megmutatkozik. Az osztrák szálláshelyek minden rekordot megdöntöttek az előző télen. Soha ennyi külföldi nem érkezett hozzájuk síelni, és soha nem töltöttek el még 70 millió feletti vendégéjszakát egy szezonban.
Kreischberg: a "magyar" síterep
Kreischberg: a "magyar" síterep
Kezdjük az abszolút rekorddal. Idén télen 71,8 millió vendégéjszakát regisztráltak az osztrák szálláshelyek, ezzel megdőlt a 2016/2017-es rekord. A novembertől április végéig tartó szezonban még sosem kerültek 70 millió felé.

A vendégéjszakák számának emelkedése az elmúlt szezonokban
A vendégéjszakák számának emelkedése az elmúlt szezonokban
Az alábbi ábrából kiderül mely országokból érkezett a legtöbb vendég. Kezdjük azzal, hogy a hazai (osztrák) vendégek a vendégéjszakák 16,5 %-át adják, amely jól mutatja a külföldi vendégek fontosságát, mindenekelőtt a német vendégekét.

A legtöbb vendégéjszakát a németek (az összes 27%-át) töltötték ezen a télen Ausztriában. Utánuk következnek a hollandok, britek, svájciak és ötödik helyen a csehek. A belgák és a lengyelek után nyolcadik helyen állnak a magyarok, megelőzve az olaszokat, dánokat és oroszokat.

Ezekből az országokból jöttek a legtöbben
Ezekből az országokból jöttek a legtöbben
Mi magyarok 1,190 millió vendégéjszakát töltöttünk a sógoroknál, amely 10,5 százalékkal több a megelőző szezonhoz képest. Érdekesség, hogy vendégek számában a hetedik helyen állunk. Télen 332 ezer magyar vendéget regisztráltak osztrák szálláshelyeken, amely 11,8%-os emelkedés a megelőző szezonhoz képest.

Az látszik, hogy a magyar és az olasz vendégek inkább a rövidebb utakat szeretik. Pl. 55 ezerrel több magyar érkezett Ausztriába, mint lengyel, de a lengyelek százezerrel több vendégéjszakát töltöttek ott. Szerencsésebb helyzetben vagyunk, egy hirtelen jött havazás után már ott is vagyunk egy hévégére.

A legnépszerűbb régiók
A legnépszerűbb régiók
A legnépszerűbb tartományok továbbra is Tirol és Salzburg. Ahogy látszik minden tartományban (és Bécsben) is nőtt a vendégéjszakák száma. Az osztrák turisztikai szakemberek szerint ebben a szezonban szinte minden összejött. Korai szezonkezdet, már novembertől lehetett síelni, nagyon jól sikerültek az ünnepek, az időjárás kegyes volt, és még a húsvéti ünnepek is jókor jöttek. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.