Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
LAST MINUTE SZÁLLÁSAKCIÓK
Kreischberg
2019. március 10-13. 99 €/kétágyas szoba/éj, félpanzióval
Kreischberg
02.24-26., 03.02-05. 73 €-tól/fő/éj, reggelivel, síbérlettel
További last minute szállásakciók »
SÍTEREPAJÁNLÓ
Maribor - Pohorje
Határközeli szlovén síterep Budapesttől csak 3,5 órára!
Mariazell
Határhoz közeli síélmények:
3 síterep egyetlen bérlettel!
Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Ausztria egyik legnagyobb összefüggő síterülete - 270 km
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Osztrák tél: 12 %-kal nőtt a magyar vendégek száma

2018.06.28. | Frissítve: 2018.09.27. | Szerző: Batus
Az előző szezon havazásainak nyoma a statisztikai adatokban is megmutatkozik. Az osztrák szálláshelyek minden rekordot megdöntöttek az előző télen. Soha ennyi külföldi nem érkezett hozzájuk síelni, és soha nem töltöttek el még 70 millió feletti vendégéjszakát egy szezonban.
Kezdjük az abszolút rekorddal. Idén télen 71,8 millió vendégéjszakát regisztráltak az osztrák szálláshelyek, ezzel megdőlt a 2016/2017-es rekord. A novembertől április végéig tartó szezonban még sosem kerültek 70 millió felé.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az alábbi ábrából kiderül mely országokból érkezett a legtöbb vendég. Kezdjük azzal, hogy a hazai (osztrák) vendégek a vendégéjszakák 16,5 %-át adják, amely jól mutatja a külföldi vendégek fontosságát, mindenekelőtt a német vendégekét.

A legtöbb vendégéjszakát a németek (az összes 27%-át) töltötték ezen a télen Ausztriában. Utánuk következnek a hollandok, britek, svájciak és ötödik helyen a csehek. A belgák és a lengyelek után nyolcadik helyen állnak a magyarok, megelőzve az olaszokat, dánokat és oroszokat.

Mi magyarok 1,190 millió vendégéjszakát töltöttünk a sógoroknál, amely 10,5 százalékkal több a megelőző szezonhoz képest. Érdekesség, hogy vendégek számában a hetedik helyen állunk. Télen 332 ezer magyar vendéget regisztráltak osztrák szálláshelyeken, amely 11,8%-os emelkedés a megelőző szezonhoz képest.

Az látszik, hogy a magyar és az olasz vendégek inkább a rövidebb utakat szeretik. Pl. 55 ezerrel több magyar érkezett Ausztriába, mint lengyel, de a lengyelek százezerrel több vendégéjszakát töltöttek ott. Szerencsésebb helyzetben vagyunk, egy hirtelen jött havazás után már ott is vagyunk egy hévégére.

A legnépszerűbb tartományok továbbra is Tirol és Salzburg. Ahogy látszik minden tartományban (és Bécsben) is nőtt a vendégéjszakák száma. Az osztrák turisztikai szakemberek szerint ebben a szezonban szinte minden összejött. Korai szezonkezdet, már novembertől lehetett síelni, nagyon jól sikerültek az ünnepek, az időjárás kegyes volt, és még a húsvéti ünnepek is jókor jöttek. 
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a síelők.hu friss híreit és síelőknek szóló aktuális ajánlatait.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 218 vendég és 23 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet