Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ötztali Kerékpáros Maraton

2011.02.23.

Ötztali Kerékpáros Maraton Jóllehet még javában a síelés játszik főszerepet Söldenben, azonban az egyedülálló ötztali maratoni kerékpáros versenyre már most kell jelentkezni, hiszen a regisztráció február 28-án befejeződik.
A kerékpáros maratonra évek óta a világ minden tájáról érkeznek a résztvevők. Több mint 14.000-en szeretnének rajthoz állni, de mindösszesen 4.000 starthelyet sorsolnak ki a szervezők, és csak a kiválasztott szerencsések vehetnek részt ezen a 4 hágón átvezető, extrém kihívásokat tartalmazó biciklis versenyen, csodálatos környezetben, az Alpok legendás útvonalain.
Összesen 5.508 méter szintkülönbség, 238 km, 4 hágó - Kühtaisattel, Brenner, Jaufenpass, Timmelscjoch - a tavalyi győztesnek 7 óra 3 percre volt szüksége a fenti versenytáv teljesítéséhez. Ma már ez a rendezvény az egyik legnépszerűbb amatőr biciklis verseny Európában, több mint 28 országból érkeznek az indulók, akik között az átlag életkor kifejezetten "alacsony": 43 év!

Férfiak és nők egyaránt rajthoz állnak, kb. háromnegyed részük célba is ér, közben 5000-8000 kalóriát égetnek el, 11000 banánt fogyasztanak, és több mint 700 önkéntes segít a verseny színvonalas lebonyolításában. A résztvevők kellően motiváltak, hiszen kifejezetten szerencsésnek tekinti magát az, aki akár csak egyszer is része lehet a mítosznak. A verseny mottója: "Ich habe einen Traum" azaz "Van egy álmom".
További részletek és regisztráció: oetztaler-radmarathon.com
KOMMENTEK
Trailrider | 2011.02.23. 13:47
Inkább ezt tegyétek fel, sokkal inkább profilba vág:
http://www.oetzi-alpin-marathon.com.../
A sít érdemes megnézni, több, mint 1000 m szint felfele. Csúszni nem is kell vele!
minerel | 2011.02.24. 01:17
Jó lehet....van még pár osztrák bringás rendezvény mint pl a Glocknerkönig vagy a Drei lander giro...
mindegyiken lehet erőlködni, fülön keresztül is levegőért kapkodni...:-)

Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.