Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Petzen: évente félmillió eurós támogatás a síterepnek

2010.01.28. Bata Attila

Petzen: évente félmillió eurós támogatás a síterepnek Petzen Karintia déli részén, közel a szlovén határhoz fekszik. Mondhatjuk, hogy a magyar síelők számára az egyik utazási irodánk tette fel a térképre miután az idei szezontól szállodát üzemeltetnek a síterep mellett. Mostantól Karintia is komoly pénzekkel támogatja a síterepet a következő években.
A síterepre igazából az idén tért vissza az élet miután sok huzavona után végre rendeződött a közvetlenül a síterep mellett található egykori Petzenkönig szálloda sorsa. Egy magyar utazási iroda ismét beindította a helyi turisztikai életet nagyban meghatározó szálláshelyet. Mondhatni, hogy az Ausztriában Pinguin néven terjeszkedő vállalkozás ismét visszarakta a települést a síelés térképére. Ez volt az első lépés, amelyet a héten egy újabb bejelentés követett Karintia tartomány döntéshozóitól, amelynek értelmében a síterep jelentős anyagi támogatásban részesül a következő években.

Ökölvívó nyelven szólva egyhangú szavazással ítélték oda az évi 950.000 eurós támogatást a síterepnek, amelyet a tervek szerint 2014-ig minden évben folyósítanak. A majdnem egy milliós összeg a maximumot jelenti, ennyit csak szükség esetén kap a síterep, ha úgy alakulna a pénzügyi helyzet, de évi 400-500 ezer euró (kb. 110-136 millió forint) közötti összegre mindenképpen számíthatnak.

Karintia indoklásában hangsúlyozta, hogy a tartomány milliós nagyságrendű támogatással segíti a tartomány többi síterepeit is (Nassfeld, Bad Kleinkirchheim, vagy Katschberg), a dél-karintiai síterep támogatásával a régió ismertségéhez és fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.