Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pra Loup: felújítják a lezuhant kabin liftjét

2019.02.15. Bata Attila

Tavaly március 25-én ritka szerencsés baleset történt a francia síterepen. Az egyik lift kabinja magától lezuhant a sípályára, majd hosszasan csúszott, amíg a pálya melletti háló megállította. Óriási szerencse, hogy sem a kabinban, sem alatta a pályán, a baleset idejében nem tartózkodott senki.
A régi lift a baleset után
A régi lift a baleset után
Pra Loup a magyar síelők által is látogatott dél-francia síterep. Sajnos, az idén egy lifttel kevesebbet használhatnak az odalátogató síelők, mivel a tavaly márciusban balesetet szenvedett liftet csak a következő szezonra hozzák rendbe. Cserébe, a 2019/2020-as szezonban egy modern lift várja a síelőket.

Még belegondolni is horror, hogy a lift kabinja magától a földre zuhant 12 méteres magasságból, és micsoda szerencse, hogy senki sem sérült meg.
A Costebelle liftet természetesen azonnal leállították a baleset után, majd alapos vizsgálatnak vetették alá. A félmillió eurós vizsgálat megállapította, hogy további egy millió eurót kellene költeni arra, hogy a lift biztonságosan közlekedjen.

Az üzemeltetők azonban úgy döntöttek, hogy 6,5 millió euróért (kb. 2,1 milliárd forint) inkább egy új liftet építenek. Természetesen egy olyat, amely a korábbihoz képest sokkal többet tud, több utast tud szállítani kényelmesebben és biztonságosabban. Ezzel egyidőben a völgyállomást is átépítik.

Senki sem sérült meg
Az "új" Costebelle liftre tavaly nem jött össze a pénz, így az idei szezonban még nem lehet rajta utazni. A tervek szerint 2019 nyarán kezdődik az építkezés, és decemberben már utasokat szállíthat.

Az extrakiadás nem jött jókor a síterepnek, hiszen ezzel késhet a szomszédos sítereppel (Val d'Allos) létesíthető stabil összeköttetés kiépítése.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.