Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyermeket vár Szélvészkirálynő

2011.02.10. Árvay Sándor

Gyermeket vár Szélvészkirálynő Nem csak a lejtőn, hanem a magánéletben is nagy tempót diktál az osztrák Renate Götschl, akit a közelmúltban zárult sikeres karrierje során a sívilág gyakorta nevezett a gyorsaság királynőjének.
Nos, Speed Queen 2009 augusztusában jelentette be visszavonulását, s tavaly márciusban megszületett a kislánya, s most arról számolnak be a lapok, hogy rövidesen érkezik az újabb gyermek.

A sportvilág sztárjainak privát élete azt követően is fókuszban marad, hogy lezárták aktív versenyzői pályafutásukat. Az ünnepelt klasszis családjának gyarapodását mindig figyelik az egykori drukkerek, titkon remélve talán, hogy a gyermek is oly a fényes karriert ír le, mint sportos anyja, vagy apja. A rúdugró Szergej Bubka fia már akkor az érdeklődés középpontjában volt, amikor még csak ismerkedett a tenisszel, messze állt attól, hogy – mint most – Ukrajna Davis Kupa csapatában szerepeljen. Mostanában azt találgathatjuk, sportolói pályára lép-e majdan a finn Forma-1 sztár, Mika Häkkinen második házasságából néhány hete született Ella Emilia, s vajon, édesanyja karrierjéhez hasonló ívet fut majd be Renate Götschl kislánya, Lara-Sophie. S már fogalmazhatjuk az új kérdést is a július végére várt második Götschl-gyermek sportos sorsával kapcsolatban…

Az osztrák síkirálynő egy-egy ezüstöt és bronzot nyert a 2002-es téli olimpián, Salt Lake Cityben, emellett háromszoros világbajnok, nyert további hat vébémedált, s győzött 46 Világkupa-viadalon (a nők mezőnyében csak Annemarie Moser-pröll, és Vreni Schneider diadalmaskodott ennél többször) – legtöbb VK elsőségét a szélvészgyorsaságot igénylő lesiklásban szerezte –, 2000-ben az összetett Világkupát is elhódította. Hazájában ő lett az év női sportolója 1997-ben és 2005-ben.
KOMMENTEK
Pulmy | 2011.02.10. 20:53
Gratulálok!

Jönnek az utódok?

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.