Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Riesneralm: új kiszolgáló épület a liftállomásnál

2018.12.18. | Szerző: sielok.hu
Donnersbachwald és a település felett elterülő Riesneralm síterepe nemcsak a síelők érdeklődéséből esik ki kissé, hanem az osztrák települések között is eléggé távolinak számít. A helyiek és a vendégek kiszolgálásán jelentősen javít a hétvégén átadott multifunkciós épület.
Síkölcsönző, síszaküzlet, szerviz, sídepó és élelmiszerbolt kapott helyet az új épületben
h i r d e t é s
Ausztriában is igaz a mondás, minél messzebb található egy település, annál nehezebb biztosítani az ellátást. Bár Donnersbachwald nem a világ végén fekszik, de távol a sűrűn lakott helyektől. A faluban összesen 330-an laknak, de évente 90 ezer vendégéjszakát regisztrálnak a település szállásadói. Helyi szolgáltató hiányában, egy ideje már szinte mindenért a szomszédos településekre kellett ingázniuk a helyieknek és a turistáknak. A most átadott épület sokat javít a helyzeten.

A Panoráma ülőlift völgyállomásához közel épült meg az új szolgáltatóház. A Platz'l Riesneralm nevű épületben helyet kapott egy sportbolt, síkölcsönző, síszervíz, sídepó, egy kis élelmiszerbolt, trafik és egy információs pult.
Élelmiszerbolt is van az új épületben, ahol friss péksüteményeket is lehet vásárolni.
A beruházók szerint az 1,7 millió eurós beruházás legalább részben ki tudja elégíteni a helyiek és a vendégek igényeit. Elmondták, hogy nem volt egyszerű megvalósítani a tervüket, sőt a jövőben sem lesz egyszerű a dolguk. A nagykereskedők szerint a település túl messze van, és oda már nem szállítanak. Így a helyieknek kell megoldaniuk, hogy a Wörschach-ig (kb. 25 km) elszállított áru eljusson a helyi boltba.
A síterep földrajzi helyzetének előnye is van. A múlt hétvégén kipróbáltuk a pályáit, ahol tömeg nélkül lehetett csúszni változatos és remekül előkészített pályákon. A három ülőlifttel az összes pálya elérhető. A gyerekek külön részen tudnak síelni. A múlt heti havazás közel egy méter vastag havat hozott a hegyen, de a faluban is vastagon állt a hó. Akik a kisebb és kevésbé felkapott síterepeket szeretik, azoknak jó választás lehet a stájer síterep.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »