Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Riesneralm: új kiszolgáló épület a liftállomásnál

2018.12.18. sielok.hu

Donnersbachwald és a település felett elterülő Riesneralm síterepe nemcsak a síelők érdeklődéséből esik ki kissé, hanem az osztrák települések között is eléggé távolinak számít. A helyiek és a vendégek kiszolgálásán jelentősen javít a hétvégén átadott multifunkciós épület.
Síkölcsönző, síszaküzlet, szerviz, sídepó és élelmiszerbolt kapott helyet az új épületben
Síkölcsönző, síszaküzlet, szerviz, sídepó és élelmiszerbolt kapott helyet az új épületben
Ausztriában is igaz a mondás, minél messzebb található egy település, annál nehezebb biztosítani az ellátást. Bár Donnersbachwald nem a világ végén fekszik, de távol a sűrűn lakott helyektől. A faluban összesen 330-an laknak, de évente 90 ezer vendégéjszakát regisztrálnak a település szállásadói. Helyi szolgáltató hiányában, egy ideje már szinte mindenért a szomszédos településekre kellett ingázniuk a helyieknek és a turistáknak. A most átadott épület sokat javít a helyzeten.

A Panoráma ülőlift völgyállomásához közel épült meg az új szolgáltatóház. A Platz'l Riesneralm nevű épületben helyet kapott egy sportbolt, síkölcsönző, síszervíz, sídepó, egy kis élelmiszerbolt, trafik és egy információs pult.
Élelmiszerbolt is van az új épületben, ahol friss péksüteményeket is lehet vásárolni.
Élelmiszerbolt is van az új épületben, ahol friss péksüteményeket is lehet vásárolni.
A beruházók szerint az 1,7 millió eurós beruházás legalább részben ki tudja elégíteni a helyiek és a vendégek igényeit. Elmondták, hogy nem volt egyszerű megvalósítani a tervüket, sőt a jövőben sem lesz egyszerű a dolguk. A nagykereskedők szerint a település túl messze van, és oda már nem szállítanak. Így a helyieknek kell megoldaniuk, hogy a Wörschach-ig (kb. 25 km) elszállított áru eljusson a helyi boltba.
A síterep földrajzi helyzetének előnye is van. A múlt hétvégén kipróbáltuk a pályáit, ahol tömeg nélkül lehetett csúszni változatos és remekül előkészített pályákon. A három ülőlifttel az összes pálya elérhető. A gyerekek külön részen tudnak síelni. A múlt heti havazás közel egy méter vastag havat hozott a hegyen, de a faluban is vastagon állt a hó. Akik a kisebb és kevésbé felkapott síterepeket szeretik, azoknak jó választás lehet a stájer síterep.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.