Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ legnagyobb hóemberét építik meg Riesneralmon

2019.09.06. Bata Attila

Az osztrák síterep izgalmas meglepetéssel várja idén látogatóit. A síelők szeme előtt épül majd a világ legnagyobb hóembere, amely várhatóan februárra eléri majd a 40 métert magasságban.
Kép a sajtótájékoztatóról
Kép a sajtótájékoztatóról
Riesneralm amúgy sem szokott hóban szűkölködni, tavaly mi is megkedveltük ezt a stájer síterepet. Az idei szezon egyik érdekes vállalkozása, hogy a síterep megpróbálja felépíteni a világ legnagyobb hóemberét. A Guinness-rekordot jelenleg az amerikai Bethel település tartja 37,21 méter magas hóemberével, ezt szeretnék egy "európai válasszal" túlszárnyalni.

A tervek szerint a falu központjában kijelölt területen 40 nap alatt érnék el a hóember 40 méteres magasságát. Ezen egy négyfős csapat fog dolgozni, kb. 1200 munkaórában.
Első lépésben egy 15-20 méter magas hókupacot hordanak össze, majd fokozatosan emelik a magasságot és ezzel egyidőben körszerűen a hóember méretét kiterjedésben is, amely a végére elérheti a 30 méteres átmérőt.

A 27 méteres magasság elérése után már az emberi munka kerül előtérbe, a síterep vezetője szerint nem árt, ha a csapat tagjai nem lesznek tériszonyosak.

A síterep eléggé bízik a világrekord megdöntésében. 2020. február elsejére már meghívták a Guiness-rekordok szakembereit a világrekord hitelesítésére, valamint a koncertet is meghirdették, ahol a rekordot ünneplik.

A hóember építését november közepén kezdik meg, az eredményről mi is beszámolunk majd.
Riesneralm 2018 decemberben
Riesneralm 2018 decemberben
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.