Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Péntektől átsíelhető Planai és Hauser Kaibling

2014.12.18. sielok.hu

Péntektől átsíelhető Planai és Hauser Kaibling Míg a legtöbb osztrák síterep súlyos hóhiánnyal küzd és alig néhány kilométernyi pályával üzemel, addig Schladmingban teljes gőzzel havat gyártanak. Ennek köszönhetően holnaptól megnyitják a Hauser Kaiblingot Planai-jal összekötő liftet, ezzel sokkal nagyobb becsúszható területet létrehozva.
Schladming jelenleg talán az egyik legjobb választás, ha a távolság és a havas pályák arányát nézzük. Budapesttől 5 órányi autózásra ugyanis péntektől több mint 60 km sípálya fog üzelni. A karácsonyi ünnepek előtt az éjszakai fagyokat kihasználva sikerült a stájer síterep dolgozóinak annyi havat gyártaniuk, hogy holnaptól (december 19.) összeköthessenek két hegyet a síelők számára.

A két hegy, Planai és Hauser Kaibling pályamunkásai elszántan dolgoztak a közös cél érdekében. Munkájuk gyümölcsét pedig péntektől élvezhetik azok a síelők, akik szívesen átcsúsznának egyik hegyről a másikra.

A kemény munkának köszönhetően tehát holnaptól Hauser Kaibling valamennyi síliftje üzemelni fog. A síterep előreláthatólag december 25-re szeretné az egész pályarendszert behavazni és összekötni: ha ez sikerül, akkor a Hauser Kaibling - Planai összeköttetés után már Hochwurzen és Reiteralm is elérhető lenne sítalpon.
Aktuális hóhelyzet Schladmingban
Aktuális hóhelyzet Schladmingban
A következő napokat a völgybe vezető pályák behavazására fordítanák. Ahhoz, hogy ezek a lejtők is síelhetők legyenek, még 2 fagypont alatti éjszakára van szüksége a hóágyúknak.

Jó hír továbbá, hogy december 25-től a Dachstein gleccseren is újra lehet síelni.
KOMMENTEK
maci-laci | 2014.12.18. 21:18
Hihetetlen az erőfeszítés. Nagyon sok energia és pénzt emészt fel ami megjelenik a bérletek árában is .

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.