Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés a legszebb amerikai nemzeti parkokban

2016.09.17. Bata Attila

Jeles dátumot ünnepeltek augusztusban az Egyesült Államokban. 100 évvel ezelőtt alapították meg azt a szervezetet (National Park Service), amely felelős az amerikai nemzeti parkok gazdálkodásáért. Száz évvel ezelőtt törvénybe foglalták a nemzeti parkok természeti és történelmi értékeinek megőrzését.
Az egész azzal kezdődött, hogy Ulysses Grant, amerikai elnök 1872-ben nemzeti parkká nyilvánította a mára világszerte ismert Yellowstone-t. Ez lett a világ első nemzeti parkja. Azóta már 59 nemzeti parkkal dicsekedhetnek az amerikaiak. Ezeknek a csodálatos területeknek a fenntartását is megszervezte az amerikai kormány, amikor 100 évvel ezelőtt megalapította az NPS-t.

Ennek apropóján, a számos tiszteletadó között megjelentek a síelők is. A "Monumental: Skiing Our National Parks" című film legjobb síelői a legszebb amerikai nemzeti parkokban síelnek. A filmben szerepelnek a Yellowstone National Park, a Yosemite National Park, a Grand Teton National Park, a Glacier National Park, és az Olympic National Park csodás hegyei és vadregényes tájai.

A film előzetese
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.