Sikeres volt a 28. Dockyard Havas Szezonzáró

2022.03.18. síelők.hu

A nemzeti ünnepen ért véget a 4 napos hagyományos Dockyard Havas Szezonzáró a Murau melletti Kreischbergen. Sí- és snowboard OB és kupafutamok, álomszerű hóviszonyok és 3 ezer magyar résztvevővel zajlott kint a hosszú hétvége.
Senki nem gondolta 2019-ben, hogy legközelebb 3 év múlva térhet vissza a legnagyobb télisport esemény a stájer hegy lábához. A 2 éves kényszerszünet után viszont a szabályok megengedték a teljes körű újrakezdést, hiszen mind a sportversenyek, mind a délutáni játékos, sportos aprés ski programok és az esti magyar bulik is megrendezésre kerültek.
Síben óriás műlesiklás Magyar Kupa, parallel slalom Magyar Kupa és Sícross OB volt a menüben, snowboardban pedig két számban is országos bajnokságot tartottak (PSL és boardercross), míga parallel óriás műlesiklás kupafutamként volt a versenynaptárban. A freestyleosok egy slope style pályán mutathatták meg tudásukat és legjobb trükkjeiket. A síelők között volt olyan nap, hogy 160-nál több nevezést jegyeztek, és ami öröm volt, hogy sok fiatal vett részt az eseményen, sokszor igen látványos csatákat vívva, különösen a parallel számban és crossban. A snowboard mezőnyben ott voltak a magyar snowboard legendái, de fiatalokból sem volt hiány a bajnoki és kupafutamokon.
A lifttársaság üzemeltetői szerint mintegy 3 ezer magyar lehetett kint ezen a 4 napon Murauban, ami meg is látszott a délutáni nyílt sportos eseményeken. Volt itt hagyományos hófoci, ollie jam, hegyrefutás, hó beach ball, de még a viccesen hangzó tobozdobó versenyre is közel 50-en neveztek. Az esti bulikban magyar DJ játszott a telt házas bulikon.
A szervezők maximálisan elégedetten nyilatkoztak az eseményről, és a visszajelzések is pozitívak. „Ennél tökéletesebben nem is sikerülhetett volna egy visszatérés. Lehet az elmúlt 28 év legjobb havát kaptuk, még a lenti pályák is kemények maradtak a délutáni versenyeken is. Emellett a sok fiatal és az élettel teli hangulat is hozzátett a sikerhez. Jó alap ez az idei esemény a folytatáshoz”. - nyilatkozta Kun Álmos, a szervező Dockyard részéről.

Jövőre is lesz március 15-én Dockyard Havas Szezonzáró és a főszervezők az első egyeztetések után már a következő hetekre ígérik, hogy bejelentik a jövő évi esemény időpontját.

A kreischbergi magyar versenysorozat eredményei az alábbi linken érhetők el : muraumarcius15.hu/eredmenyek/
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Artmur apartmanok
2, 3 és 4 fős, modern apartmanok mindössze pár lépésre az új kreischbergi kabinos lift alsó állomásától! A különleges berendezésű és formájú szálláshely ablakaiból közvetlen kilátás nyílik a sípályákra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
FerienPark Kreischberg
Családbarát üdülőfalu 2-8 fős faházakkal, valamint apartmanokkal a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 4-500 méterre. Központi wellness részleg medencével, szaunákkal és pihenőteremmel. Félpanzió külön rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Murauerhof csillagcsillagcsillag
A panzió St.Peter am Kammersberg főterén, Murautól 23, Lachtaltól 25 km-re található. Az épületben egyszerűen berendezett szobák, söröző, étterem, terasz, játszótér, ping-pong asztal, wifi és szauna található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.