Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sípálya is létesülhet a Csillaghegyi strand területén

2016.10.27. MTI

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) koncessziós beszerzési eljárást írt ki a Csillaghegyi Strandfürdő területén létrehozandó műanyag borítású sípálya, valamint futballpálya építésére és üzemeltetésére, hasznosítására - közölte a cég az MTI-vel múlt héten.
Mit hozhat a jövő: úszás előtt egy kis csúszás? (Kép: www.csillaghegyistrand.hu)
Mit hozhat a jövő: úszás előtt egy kis csúszás? (Kép: www.csillaghegyistrand.hu)
A cég a meglévő, használaton kívüli és nagymértékben elhanyagolt sport funkciójú területeket - nagypályás futballpálya, salakborítású futópálya körökkel és aszfaltos teniszpályák - kívánja új hasznosítás alá vonni, ami a 9 hektáros strand területének 2 százalékát érinti.

A közlemény szerint a BGYH Zrt.-nek nem célja a fakivágás, hanem az elhanyagolt, több évtizede gondozatlan cserjés, bokros terület rendbetétele. Előzetes felméréseik szerint védett fa a területen nem található, a rendezés menetét a koncessziós eljárás nyertesével tervezik meghatározni.

Közölték, hogy a cég hosszú évek óta tervezi a terület hasznosítását, az eredeti sport funkciók megtartásával, a pályák több száz gyereknek biztosítanának sportolási lehetőséget. A pályázat már idén másodszor jelent meg, célja a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda színvonalának és forgalmának a növelése.

A közlemény szerint a koncessziós díj mértéke értékelési szempont az eljárásban. Az érdeklődő gazdasági szereplőknek az egyik részfeladat (a sípálya és környezete építése és üzemeltetése, hasznosítása) esetében legalább havi nettó 100 ezer forint koncessziós díjat kell fizetniük, a másik részfeladat (azaz a futballpálya és környezete építése és üzemeltetése, hasznosítása) esetében pedig legalább havi nettó 250 ezret.
KOMMENTEK
tothlevente | 2016.10.27. 11:12
Síelj fürdőruciban! :)
Nekem kicsit bizarr a strand és a műanyag, bár az egyik gyermekem is műanyagon tanult Miskolcon.
Seffer | 2016.11.02. 12:40
Volt egy tanárom az egyetemen, aki szerint a nemzet felemelkedésének kulcsa, hogy minden iskolát be kell záratni és helyette újságíró iskolákat kell nyitni, mert azok olyan okosak.
Szóval egy kis matematika. Egy focipálya minimum 5.000 m2, ami egy fél hektár.Ez a minimum, de a maximum méretű elérheti a majdnem 1 hektárt. A minimummal és a 9 hektárral számolva is a terület nagyobb 5%-nál, s akkor a futóköröket nem is számoltam.
Szóval a fejünk nem azért van, hogy legyen mire tenni a sapkát Használni kellene, mielőtt gondolkodás nélkül leírunk valamit. Persze akkor is, amikor elolvassuk és elhisszük.
Egyébként a műanyagon be kell öltözni, mert tiszta étolaj leszel(ettől csúszik) és még égési sérüléseid is lehetnek egy nagyobb perecelés után.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.