Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sok a vendég, egyből árat emelt az osztrák síterep

2023.12.29. Bata Attila

Kissé szokatlan lépésre szánta el magát a salzburgi Lofer síterepe. Az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a vendégek száma. Emiatt a síterep topszezoni árakat vezetett be, lényegében a napijegyeket és a kétnapos bérleteket emelte meg.
Kép: Almenwelt Lofer
Kép: Almenwelt Lofer
Sajnos a novemberi hírek között elkallódott, hogy felújítják az osztrák A10-es autópálya szakaszát, amely komoly gondot okoz néhány salzburgi síterepnek, főleg a Ski amadé üzemeltetői érintettek, hiszen az út- és alagútfelújítások miatt jelentős késéssel lehet érkezni Salzburg felől.

Ebből az állapotból „húz hasznot” egy másik salzburgi síterep, Lofer, amelyet most sokkal kiszámíthatóbb megközelíteni. Hamar népszerű is lett a síterep, sokszor már 10-11 óra körül megtelnek a parkolók, rengetegen érkeznek Salzburgból, Felső-Ausztriából és Bajorországból. A síterep szerint már túl sokan is, nem lehet elférni a pályákon és a hüttékben.

Első salzburgi síterepként külön díjszabást vezettek be, amelyet elneveztek csúcsszezoninak. Lényegében a karácsonykor érvényes árakra tettek még rá kb. 6 százalékot. Az 56 eurós napijegyet 59-re, a 110 eurós kétnapos bérletet pedig 115,5 euróra emelték. A „topszezon” egészen január 6-ig tart, de már készülnek a februári síszünetre is, amikor 10. és 17. között is hasonló árak lesznek érvényben.

Az intézkedés lényege, hogy a környéken hosszabb időre szállást foglaló és többnapos bérletet vásárló síelők kényelmesebben használhassák a pályákat és a lifteket, ezért a rövid időre érkező vendégeket az áremeléssel igyekeznek más síterepek irányába „eltéríteni”.
KOMMENTEK
Lackó | 2023.12.29. 18:11
"A síterep szerint már túl sokan is, nem lehet elférni a pályákon és a hüttékben."

Akkor ne adjanak ki több jegyet! Ez a megoldás, vannak síterepek, ahol mindig így működik.
Az árak emelése gusztustalan, ettől nem lesznek a pályán kevesebben, csak jó nagyot kaszál a lifttársaság, miközben eladja a kamu világmegmentő dumát, hogy ők csak jót akarnak.
Már csak a klímaváltozás elleni harc, a bébifókák és a kóbor kiskutyák megmentése hiányzik...
czepi | 2023.12.30. 14:09
Aki kiad 56 EUR-t az kiad 59 EUR-t is. Értelmetlen és gusztustalan. Csatlakozom az előttem szólóhoz, tudni kell mennyi az amit elbír a terep és nem adok ki több jegyet.
bouquetk | 2023.12.31. 09:36
Pár hónappal ezelőtt, ha jól emlékszem egy Traveller nevűvel vitatkoztunk itt a brutális áremeléseken stb. Én akkor is azt mondtam, hogy a népek simán benyelik, és térjünk rá vissza a szezonban. Annyira nem vagyok boldog, hogy igazam lett.
Seffer66 | 2024.01.02. 15:59
Ha bármilyen beltéri rendezvény esetében hatóságilag meg lehet szabni a maximális létszámot, akkor itt is lehetne egy limit. Nem is kellene megvárni, saját maguk is korlátozhatnák az eladott belépők számát.
Ugyanakkor valahol érthető. A szállodák is ezt csinálják évek (évtizedek) óta, de még lehetne rá példát találni az élet más területén is, ahol talán még a vállunkat sem vonjuk meg.

Szállástippek
Wurznwirt
Wurznwirt családias hangulatú szállás a németországi Schneizlreuthban, 16 km-re Lofer síterepétől, magyarul beszélő személyzettel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Schwarzberg
A Schwarzberg fogadó Inzellben, a Bajor Alpokban, magyarul beszélő személyzettel, 29 km-re az osztrák Lofer sítereptől, egyágyas, kétágyas szobákkal és családi lakosztállyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.