Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén biztosan nem üzemel a sípálya Sopronban

2011.12.16. sielok.hu

A sípálya felújítására, működtetésére szánt pénzt a TAEG Zrt. a parkerdő karbantartására fordítja. A felvonók idén biztosan nem indulnak el.
Az utóbbi években mind rövidebb ideig működött a Dalos-hegyi sípálya. Volt olyan szezon, amikor két hétig ment a felvonó, míg előfordult, hogy egyetlen napot sem tudott működni. Az ok prózai: nem hullott megfelelő mennyiségű és minőségű hó.

- A sífelvonó idén biztosan nem üzemel - tudtuk meg Jámbor Lászlótól, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG) vezérigazgatójától. - Három-ötmillió forintos kiadást jelent a szerkezet felújítása, beüzemelése, biztonsági levizsgáztatása. Ez az összeg millió forintos nagyságrenddel tovább növekszik, ha működik a felvonó. A városvezetéssel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy ezt a pénzt a parkerdő fejlesztésére fordítjuk. A pályát azonban rendbe tettük, így a síelni, szánkózni vágyók saját felelősségre használhatják ezt.

A sípályára a TAEG Zrt. minden évben jelentős összegeket költött. Ismeretlenek azonban rendre megrongálták, egyes alkatrészeket pedig elloptak.

A vezérigazgató hozzátette: a parkerdő területén három sífutópályát jelöltek ki. Ezek mentén levágták az ágakat, megtisztították a területet.

Információink szerint azonban nem maradnának sípálya nélkül a soproniak. Folynak a tárgyalások, hogy egy műfüves pályát alakítsanak itt ki. Ezt pedig már nyáron is lehet használni.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.