Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Méteres hó esett Spanyolországban

2012.03.29. | Szerző: Stani
Méteres hó esett Spanyolországban Miközben az Alpok síterepein verőfényes napsütésben síelhetünk, addig az elmúlt héten jelentős mennyiségű friss hóval lepte meg a spanyol síterepeket Holle Anyó. Helyenként méteres friss hó hullott a délvidéki országban.
h i r d e t é s
Az idei szezon átlagosnak mondható a spanyol síterepeken, sok kisebb síparadicsom már zárni készült, amikor is hófelhők jelentek meg a Pireneusok ormai felett és elkezdet havazni. A már több helyütt tavaszi tájat igazi téli mesevilággá varázsolta a havazás.

A Barcelonához közeli La Molina-Masella síterepeken 60 cm friss hó hullott. Nyugatabbra még ennél is többet mértek, helyenként egy méter friss hó esett néhány nap leforgása alatt, mosolyt csalva a helyi síelők arcára Az elmúlt hétvégét több százezer síelő töltötte a spanyol síközpontokban, az üzemeltetők legnagyobb örömére. Havazott Európa egyik legdélebbi síparadicsomában is, Sierra Nevadán.

A havazásnak köszönhetően a nagyobb síterepeken szinte az összes pálya üzemel; az andorrai Grandvalirán 200 km, Baqueira Bereten és La Molinán-Masellán közel 130-130 km sípálya várja a síelőket.
2012.03.29. 10:08:49 vasssy
Úgy látszik március végén még mindig szeret havazni arrafele. :-)
2012.03.29. 10:50:37 Pulmy
Ez a hegyek előnye.Most lenne jó Andalúziában ha akarod strandolhatsz,ha akarod elugrasz Sierra Nevadába egy kicsit csúszni.Tél a nyárban.
2012.03.29. 13:22:04 elmo
Klassz lehet (jól is néz ki). Vajon meddig nem olvad el?...
2012.03.29. 13:51:19 Stani
Elmo, az ismertebb síterepek ott is Húsvétkor illetve utána egy héttel zárnak. Vannak helyek, melyek tovább mennek, pl. Grandvalirában a Pas de la Casa rész (ez látható a képen is) egyes szezonokban májusig szokott menni. A Sierra Nevada szintén, utóbbin már előfordult az is, hogy júniusban itt edzett a spanyol válogatott. Bár hozzá kell tenni, hogy meglehetősen magasan fekszik, hiszen a teteje 3300 m körül van.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 67 vendég és 10 regisztrált felhasználó látogatja.