Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres hó esett Spanyolországban

2012.03.29. Stánicz Balázs

Méteres hó esett Spanyolországban Miközben az Alpok síterepein verőfényes napsütésben síelhetünk, addig az elmúlt héten jelentős mennyiségű friss hóval lepte meg a spanyol síterepeket Holle Anyó. Helyenként méteres friss hó hullott a délvidéki országban.
Az idei szezon átlagosnak mondható a spanyol síterepeken, sok kisebb síparadicsom már zárni készült, amikor is hófelhők jelentek meg a Pireneusok ormai felett és elkezdet havazni. A már több helyütt tavaszi tájat igazi téli mesevilággá varázsolta a havazás.

A Barcelonához közeli La Molina-Masella síterepeken 60 cm friss hó hullott. Nyugatabbra még ennél is többet mértek, helyenként egy méter friss hó esett néhány nap leforgása alatt, mosolyt csalva a helyi síelők arcára Az elmúlt hétvégét több százezer síelő töltötte a spanyol síközpontokban, az üzemeltetők legnagyobb örömére. Havazott Európa egyik legdélebbi síparadicsomában is, Sierra Nevadán.

A havazásnak köszönhetően a nagyobb síterepeken szinte az összes pálya üzemel; az andorrai Grandvalirán 200 km, Baqueira Bereten és La Molinán-Masellán közel 130-130 km sípálya várja a síelőket.
KOMMENTEK
vasssy | 2012.03.29. 10:08
Úgy látszik március végén még mindig szeret havazni arrafele. :-)
Pulmy | 2012.03.29. 10:50
Ez a hegyek előnye.Most lenne jó Andalúziában ha akarod strandolhatsz,ha akarod elugrasz Sierra Nevadába egy kicsit csúszni.Tél a nyárban.
elmo | 2012.03.29. 13:22
Klassz lehet (jól is néz ki). Vajon meddig nem olvad el?...
Stani | 2012.03.29. 13:51
Elmo, az ismertebb síterepek ott is Húsvétkor illetve utána egy héttel zárnak. Vannak helyek, melyek tovább mennek, pl. Grandvalirában a Pas de la Casa rész (ez látható a képen is) egyes szezonokban májusig szokott menni. A Sierra Nevada szintén, utóbbin már előfordult az is, hogy júniusban itt edzett a spanyol válogatott. Bár hozzá kell tenni, hogy meglehetősen magasan fekszik, hiszen a teteje 3300 m körül van.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.