Menü ≡

Statisztika: leginkább síelni megyünk Ausztriába

2014.10.09. | Szerző: MTI
Rekordszámú magyar turista érkezett Ausztriába tavaly, a Statistik Austria adatai alapján 479 083 magyar vendég összesen 1 millió 622 ezer 437 vendégéjszakát töltött el 2013-ban - közölte az Österreich Werbung Budapest az MTI-vel.
h i r d e t é s
Magyarország továbbra is stabilan tartja a 10. helyet a nemzetközi küldő országok rangsorában, újabb bővüléssel, hiszen a 2012-es évhez képest 1,4 százalékkal több vendég kereste fel Ausztriát - idézi a közlemény Emanuel Lehner-Telicet, az Österreich Werbung Közép-Európai Regionális Igazgatóját. A legtöbb magyar vendég Stájerországot, Salzburg tartományt, Karintiát és Bécset kereste fel - tette hozzá.

A szezonális eloszlás szerint a téli időszak még mindig népszerűbb, hiszen a legtöbb magyar síelni érkezik Ausztriába, de nyáron és ősszel is egyre többen választják a szomszédos ország tartományait.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Nyáron 623 047, télen pedig 990 790 magyar vendégéjszakát regisztráltak Ausztriában, ami a 2010-es adatokhoz képest 30,6 százalékkal emelkedett.

A közlemény szerint a tartományok között Burgenland is egyre népszerűbb célpontja az utazóknak: 2013-ban közel 27 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak, ennek csaknem felét, 13 300-at a Fertő tónál. A magyar utazók körében a második legkedveltebb régiónak Közép-Burgenland számít, ahova főleg nyáron érkeznek.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »