Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok Stájerország síterepein 2009/10

2009.11.20.

Újdonságok Stájerország síterepein 2009/10 A 2013-as schladmigi VB miatt a stájerországi fejlesztési források nagy részét a Planai és környékének fejlesztésére fordítják. Itt idén két új ultramodern ülőliftet adnak át. A kisebb települések a hóágykapacitás bővítésére és a síterepek minőségét javító egyéb szolgáltatásokra koncentrálnak.

Planai-Hochwurzen: Stájerország első nyolcszemélyes ülőfelvonója

A Planai-Hochwurzen felvonótársaság az idei télre megépítette Stájerország első nyolcszemélyes ülőfelvonóját. Az új felvonó nemcsak a kényelmet szolgálja a "Meserét" családi lesiklópálya környékén, hanem tökéletesen illeszkedik a négy hegyet összekötő sípályarendszerbe is. Az új ülőfelvonó mellett komoly befektetéseket eszközöltek a sípályakínálat és a hóágyúrendszer bővítésébe is.

A régió további nagyszabású kezdeményezésének számít az új "völgyállomás center" – a Planai völgyállomás vadonatúj, multifunkcionális sportközpontja. Az üdülővendégek itt egy helyen megtalálhatják a síkölcsönzőt és a síiskolát, megvehetik a síbérletet, de akár még repülőjegyet is válthatnak. Ezenkívül a tervekben szerepel még egy sport- és rendezvényközpont létrehozása is, amelyet a 2013-as Alpesi Sí Világbajnokságra nyitnának meg az eredményhirdetések lebonyolítása céljából.
Bővebb információ: www.planai.at

Hauser Kaibling: 2 perc alatt 2015 méteres magasságra

Az új hegycsúcsra közlekedő, narancssárga védőburokkal felszerelt négyszemélyes ülőfelvonóval a síelők két perc alatt feljuthatnak a négy hegyet magában foglaló schladmingi sípályarendszer legmagasabb pontjára, a 2015 méter magas Hauser Kaiblingra. A síterep a hóágyúrendszerek fejlesztésébe és bővítésébe további 3 millió eurót fektetett.
Bővebb információ: www.hauser-kaibling.at

A Reiteralm bővíti kínálatát

Reiteralmon bővítették a hóágyúrendszert 45 új hóágyúval, több sípályát is kiszélesítettek, új sípálya-karbantartó gépeket is vásároltak és az ideit téli szezontól már 4 fekete sípálya várja a profi síelőket. A még több kényelemről a völgyállomáson kialakított plusz parkolóhelyek gondoskodnak, míg a hegyállomásnál új "játszótér" vár a snowboardosokra és freestylerekre, az úgynevezett X-pont.
Bővebb információ: www.reiteralm.at

Újdonság a gyermekeknek: Galsterberg és Riesneralm

Gall sífalu várja a gyermekeket a Pruggernnél található Galsterbergen: az új gyermekbirodalomban felépített gall kunyhóknak köszönhetően az apróságok izgalmas idıutazáson vehetnek részt és visszautazhatnak a gallok korába. Galsterix, Bottelix és társaik imitált hangjával fűszerezve igazán feledhetetlen élmény vár a gyermekekre. A kínálatból természetesen az óriási gall figurák sem hiányozhatnak.
Bővebb információ: www.galsterberg.at

Riesneralm szintén tovább bővíti a gyermekek számára kialakított sípályarendszerét, és megerősíti ezáltal pozícióját, mint Ausztria egyik legnagyobb gyermeksíterepe. Az elmúlt évben a síterep egy nemzetközi síterepteszten első helyet ért el a gyermekszolgáltatások terén.
Bővebb információ: www.reiteralm.at

Turracher Höhe 1 millió eurót fektetett be idén a hóágyúrendszer bővítésébe. A Stuhlecken tovább bővítették a hóágyúparkot, kiszélesítették a "Fehér elf" sípályát, új parkolási és információs rendszert vezettek be, valamint lehetővé tették az on-line síbérletvásárlást. A Skiline rendszernek köszönhetően a vendégek megtudhatják az aznap megtett magasságkülönbséget is.
Bővebb információ: www.turracherhoehe.at és www.stuhleck.at

Szezonnyitók

2009. november 28-29.

Sítúrázó szezonnyitó a Dachstein-gleccseren.

2009. november 28.

Szezonnyitó Tauplitzon

2009. december 4-7.

Sífutó szezonnyitó Ramsau am Dachsteinban az egykori világbajnok Alois Stadloberrel és Markus Gandlerrel.

2009. december 4-8.

Szezonnyitó Hauser Kaiblingon és Riesneralmon

2009. december 4.

Téli szezonnyitó Lachtalban

2009. december 5-8.

Reiteralm Hóünnep, (www.ski-reiteralm.at)
Éjszakai Sífesztivál Schladmingban
Téli szezonnyitó Planneralmon

2009. december 12.

Szezonnyitó Stuhlecken sísztárokkal és zenével

Bővebb infó: www.steiermark.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Falkensteiner Hotel Schladming csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
4 csillagos Superior szálloda 450 méterre Schladming/Planai sípályáitól. Nagy wellness részleg fűtött beltéri/kültéri medencével, szaunavilággal, fitneszteremmel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.