Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svindal harmadszor nyert Lake Louise-ban

2011.11.28. Lipiczky Ágnes

Svindal harmadszor nyert Lake Louise-ban Lake Louise-ban a norvég Aksel Lund Svindal, Aspenben az osztrák Marlies Schild ünnepelhetett a vasárnap késő este megrendezett Világkupa-fordulón.
Az "Uj Péteri" bajusz (jótékonysági okokból novemberben bajuszt növeszt a norvégok világklasszisa) úgy tűnik, ismét szerencsét hozott Aksel Lund Svindalnak, aki vasárnap harmadszor nyerte meg a Lake Louise-i szuper-óriásműlesiklást. Svindal a szombati lesiklásban diadalt arató svájci Didier Cuche-t, valamint a franciák új sztárját, Adrien Theaux-t szorította a dobogó alsóbb fokaira.

Igaz, az időjárási körülmények ezúttal sem kedveztek mindenkinek, de a sízők már jó ideje tudják, ez Lake Louise sajátossága. A sérüléséből visszatérő, 44-es rajtszámmal induló Jan Hudec a 4., a 61-es rajtszámmal induló francia Johan Clarey a 10., a 60-as osztrák Manuel Kramer a 12., míg a 65-ös rajtszámmal szereplő olasz Siegmar Klotz a 13. helyre siklott be több gyorsspecialistát is hátrébb szorítva. A pálya tehát az idő múlásával egyre gyorsabb lett, ám nem olyan gyors, hogy kiüthessék a nagyágyúkat, Svindalt vagy Cuche-t a nyeregből.
Aksel Lund Svindal nyerte a szuper-óriásműlesiklást
Aksel Lund Svindal nyerte a szuper-óriásműlesiklást
"Vannak olyan napok, amikor az időjárás nagy különbségeket produkál a pályán – utalt a havazásra Svindal, aki azt is elárulta: messze volt a tökéletes futamtól. – Ennél a hónál nem igazán számít, hogy egy méterrel idébb vagy odébb mész le a pályán, sokkal fontosabbak a finomságok és hogy képes legyél megtartani a sebességedet."

Érdekesség, hogy Svindalnak és Cuche-nek is nagyjából a pálya ugyanazon szakaszán adódtak nehézségei, és bár Cuche úgy véli, a határon síelt, Svindal győzelmét az adta, hogy a laposabb szakaszokon gyorsabb tudott lenni.

A nők Aspenben egy műlesiklással folytatták a Világkupa-sorozatot, amely során az elmúlt szezonban rögtön az első kapunál kieső osztrák Marlies Schild diadalmaskodott. Schild már az első futamban 78 százados előnyre tett szert, s a végén több mint egy másodperccel volt jobb a svéd Maria Pietilä-Holmnernél, és majd két másodpercet vert a németek sztárjára Maria Höfl-Rieschre. Schild ezzel a sikerrel 28. szlalomgyőzelmét szerezte meg, összességében pedig 30. Világkupa-elsőségét ünnepelhette.

"Ez olyan dolog, ami egyszer megtörténik, aztán soha többé – utalt az elmúlt szezon hibájára Schild. – Voltak már jó és rossz napjaim is itt, de én általában csak a jóra emlékszem. Nagyon szeretem ezt a pályát, ami nagyon nehéz, az elejétől a végéig nyomni kell."

A tavalyi győztes, Maria Pietilä-Holmner is dicsérte a pályát.
"Szeretem Aspent, nagyon technikás. A körülmények mindig tökéletesek és kemények, és úgy gondolom, a második futamban igazán jót mentem – magyarázta a svéd. – Jó volt látni, hogy mennyi magas rajtszámmal induló versenyző kvalifikált a második felvonásra, ami azt mutatja, hogy jól előkészített, minőségi pályán tudtunk versenyezni."

Az összetett Világkupa-győztes Maria Höfl-Riesch az idény első dobogós helyét ünnepelhette.
"Igazán örülök ennek az eredménynek, azok után, hogy az elmúlt két óriásműlesikláson olyan rosszul teljesítettem – magyarázta. – Megpróbálok építkezni ebből a soron következő Lake Louise-i fordulóra. Nagyon fontos, hogy bízzak magamban, ami nem könnyű azok után, hogy a szombati óriásban elestem."
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.