Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Székelyföldi síünnepet tartottak Hargitafürdőn

2020.02.15. MTI

Az idei év a nemzetpolitikában az erős magyar közösségek éve, a sport pedig fontos közösségformáló erő, amelyre büszke lehet a magyarság - mondta Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára az MTI-nek telefonon nyilatkozva szombaton Hargitafürdőn, a csíkszeredai magyar főkonzulátus által kezdeményezett székelyföldi síünnepen.
Résztvevő Hargitafürdőn. MTI / Veres Nándor
Résztvevő Hargitafürdőn. MTI / Veres Nándor
Potápi Árpád János közölte: a kormány sokat tett az elmúlt években annak érdekében, hogy a határon túli magyarság körében is megerősítse a sportot, javítsa a sportolás feltételeit.

A hargitafürdői síegyesületet tavaly és idén is támogatta abban, hogy új felszereléseket vegyen, és méltó körülményeket tudjon teremteni a versenyek lebonyolításához - tette hozzá.

A nemzeti identitáshoz hozzátartozik a sport, Székelyföldön pedig a sport kihagyhatatlan része a jéghoki és a sízés - mutatott rá az államtitkár.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára síel Hargitafürdőn. MTI/Veres Nándor
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára síel Hargitafürdőn. MTI/Veres Nándor
Potápi Árpád János a gyerekek és fiatalok százait megmozgató tömegsportrendezvény megnyitóján Miklós Edittel, a Magyar Síszövetség elnökével és Tóth László főkonzullal együtt további támogatást ígért a székelyföldi sízőknek.

A hetedik alkalommal meghirdetett Konzul Kupán kitűnő sportolási feltételek, sok hó fogadta a versenyzőket. A Miklós-pályán rendezett alpesi sínél tíz, a biatlon-pályán tartott sífutásnál pedig öt korosztályban fogadták a nevezéseket.
MTI / Veres Nándor
MTI / Veres Nándor
A versenyt megelőző sajtóértekezleten Tóth László főkonzul elmondta: a Nemzeti Összetartozás Évében nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minél több gyerek jusson el a Konzul Kupára, és a közös sportolás révén megtapasztalja az összetartozás érzését, ezért a távolabbi településekről - Marosvásárhelyről, Borszékről, Gyergyóból és Háromszékről - autóbuszokkal hozták a jelentkezőket a székelyföldi síünnepre.

A verseny szervezésében a csíkcsicsói önkormányzat, a csíkszeredai iskolás sportklub, az MBPA sportegyesület és a Szekler Biathlon Centrum Egyesület segítette a magyar külképviseletet.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.