Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Székelyföldön hétvégén megkezdődik a síszezon

2013.12.13. MTI

A hétvégén kezdődik a síszezon a Székelyföldön, több üdülőtelepen, pl. a Madarasi Hargitán, a Bucsin tetőn és Szovátán is megnyitják a pályákat és beindulnak a felvonók.
A Madarasi Hargita Síközpont közleménye szerint a legmagasabban fekvő magyar síközpontban szombaton rajtol az idény. A hóréteg vastagsága 40 centiméter, a pályákat pedig folyamatosan hóágyúzzák és tapossák. Az 1500-1700 méteres magasságon kialakított sípályák közül elsőként a kék és piros besorolású Súgó és Kicsi Mihály pályát, illetve a Csillagösvényt nyitják meg a sízők előtt.

Indul a szezon a Madarasi Hargitán
A Madarasi Hargitára vezető mindkét utat folyamatosan takarítják, az idén nem csupán a Szentegyháza felőli járható. A zetelaki önkormányzat az ivói utat is kiszélesíttette, így már használható személyautóval. A hólánc használata azonban mindkét úton ajánlott a meredekebb részek miatt - figyelmeztet a síközpont közleménye.

A székelyek szent hegyének tartott Madarasi Hargitán összesen 4,5 kilométernyi pálya található, öt hóágyúzott és rendszeresen taposott sípálya, és ebben a szezonban is megépítik a hódeszkásoknak szánt ugratókat, csúszókorlátokat.

Ugyancsak szombaton kezdődik az idény a Bucsin tetőn. A pálya Gyergyószentmiklóstól 30 kilométerre, Szováta irányába, az út bal oldalán fekszik. A hétvégenként üzemelő felvonó a főúttól 150 méternyire található. A hóréteg vastagsága 45 centiméter.

Kép: Madarasi Hargita Síközpont
Kép: Madarasi Hargita Síközpont
Pénteken nyitják meg a közönség előtt a szovátai sípályát, ahol 50 centiméteres a hó.

A Maros Megyei Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat közleménye szerint a téli időszakban Szováta környékén folyamatosan jelen lesznek a hegyimentők, a Kelemen- és a Görgényi-havasokban pedig hétvégenként járőröznek.

A Székelyhon.ro hírportál értesülései szerint a Csíki-medencében is bővülnek a sízési lehetőségek: a Kissomlyó oldalában lévő és a Marosfőhöz közeli beruházások mellett Gyimesfelsőlokon is új létesítmény várja a téli sportok kedvelőit, a Csíkszereda közelében lévő Piricskén szintén új pálya készül.

A Csíkszeredától 30 kilométerre, a főút mellett lévő gyimesfelsőloki sípályán két felvonót építettek: az egyiket a 160 méteres gyerekpálya használóinak, a másikat pedig a 700 méter hosszú középnehéz és 800 méteres könnyű pályákon sízők és hódeszkázók használhatják. A nyitást december 21-re tervezik.

KOMMENTEK
Klóci | 2013.12.14. 00:16
A Madarasi Hargitát aki teheti ne hagyja ki!

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.