Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szocsi 2014 - Moszkvába érkezett a láng

2013.10.07. MTI

Moszkvába érkezett vasárnap a 2014-es szocsi téli olimpia lángja, amely az ötkarikás történelem leghosszabb útján jut majd el a játékok helyszínére. A fáklyát szeptember 29-én gyújtották meg a görögországi Olümpiában, onnan kétezer kilométeres úton jutott el Athénba.
A láng fogadása látványos külsőségek közepette zajlott az orosz fővárosban is, az eseményt élő adásban közvetítette a Rosszija 24 állami hírtelevízió. A lámpásban őrzött lángot már a Moszkva környéki vnukovói repülőtéren szinte államfőknek kijáró tisztelettel fogadták, és a küldöttség motorosokkal kísért buszkonvoját ezrek köszöntötték a Vörös térre vezető főútvonalon.

Az orosz főváros központi terén Vlagyimir Putyin államfő gyújtotta meg a fáklyát, és adta át a műkorcsolyázó párosnak, Lina Fjodorovának és Makszim Miroskinnak. A staféta első, jelképes szakaszán több orosz paralimpikon futott, vagy éppen sétált a fáklyával a Kreml területén, majd az ötkarikás jelkép útja a Sándor-kertben ért véget.

A Vörös-téren az olimpiai láng (Kép: http://www.sochi2014.com)
A Vörös-téren az olimpiai láng (Kép: http://www.sochi2014.com)
Az olimpiai láng hatalmas utat jár be Oroszországban: 65 ezer kilométert tesznek meg vele neves és kevésbé neves sportolók, a stafétában zenészek, tanárok, képzőművészek is helyet kaptak. A fáklyás futás Moszkvából hétfőn indul, az első vivők között ott lesz Irina Rodgyina háromszoros olimpiai bajnok jégtáncos és Albert monacói herceg is. A láng 123 nap múlva, 2014. február 7-én ér a Fekete-tenger partján lévő Szocsiba, a téli játékok helyszínére, ahol aznap kezdődik majd a versengés.

A láng az olimpiák történetében a leghosszabb idő alatt érkezik be a célállomásra. A szervezők ugyanis azt szeretnék, hogy minden egyes oroszországi régióba eljusson, így 130 városban köszönthetik majd. A fáklyavivők 14 ezren vannak, emellett 30 ezer önkéntes vesz részt a staféta lebonyolításában. A lángot nem csak futva, hanem orosz trojkán, hőlégballonon is vinni fogják, lemerülnek vele a Bajkál-tóba, és felviszik az Elbruszra, Európa legmagasabb pontjára. Azzal a fáklyával, amellyel meggyújtják majd február 7-én Szocsiban az olimpiai stadionban a lángot, a Nemzetközi Űrállomás orosz legénysége fog űrsétát tenni.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.