Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szocsi 2014 - Nemcsak az idő, a hó is kifogástalan

2014.02.05. MTI

Az időjárás nem éppen téli olimpiákra jellemző Szocsiban, ugyanis kedden a városban plusz tíz, de a hegyekben is plusz öt Celsius-fokot mértek, ennek ellenére a hó minőségére nincs panaszuk a magyar versenyzőknek.
"Gyönyörű, tiszta idő van, abszolút ideális a versenyzéshez. Reméljük, ilyen marad a későbbiekben is" - mondta a mind az öt alpesi számban induló Berecz Anna.

A műlesiklásban és óriás-műlesiklásban rajthoz álló 21 éves Farkas Norbert arról mesélt, hogy megérkezésükkor nagyon szürke, ködös idő volt. Szocsiban szakadt az eső, míg a hegyekben a hó, utóbbiból több mint tíz centi hullott, de azóta minden nap kifejezetten kellemes az időjárás. Elmondása szerint az az ideális, amikor az ágyúzott és a természetes hó keveredik, mert az égből érkező fehér csapadék túl puha a versenyzők számára, míg a műhó túl kemény. A jelenlegi helyzetet ideálisnak nevezte.

Farkas Norbert alpesi síelő a hegyi olimpiai faluban Szocsiban 2014. február 4-én, három nappal a XXII. téli játékok kezdete előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Farkas Norbert alpesi síelő a hegyi olimpiai faluban Szocsiban 2014. február 4-én, három nappal a XXII. téli játékok kezdete előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Azt Berecz is hozzátette a hó minőségéhez, hogy meglepően jó, lényegesen rosszabbra számított, s épp ezért vágyakozva nézi a még használton kívüli versenypályát, mert "a felvonóból olyan bársonyosnak tűnik rajta a hó".

A 16 fős magyar csapatból a három alpesi síző szálláshelyéül szolgál a sílövőkön és sífutókon kívül a többi havas sportágban érdekelt versenyzőnek otthont adó központ, de amíg Farkas Norbert és Berecz Anna már elfoglalta a szobáját, addig Miklós Edit várhatóan majd csak kedd este érkezik meg.

Mindkét sportoló lenyűgöző szépségűnek nevezte a minden irányból havas hegycsúcsok által övezett helyen felépült olimpiai falut. Ahogy Berecz fogalmazott, felemelő érzés arra ébredni, hogy rögtön a havas lejtőket pillantja meg. A 25 éves, ötkarikás játékokon másodszor induló versenyző szobájából ráadásul éppen a lesikló pályára lát rá, s hozzátette, egyre jobban várja, hogy megismerhesse és kipróbálhassa azt, ugyanis egyelőre csak a mellette lévő pályákon lehet edzeni.

Berecz Anna és Farkas Norbert alpesi síelők hógolyóznak a hegyi olimpiai faluban Szocsiban 2014. február 4-én, három nappal a XXII. téli játékok kezdete előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Berecz Anna és Farkas Norbert alpesi síelők hógolyóznak a hegyi olimpiai faluban Szocsiban 2014. február 4-én, három nappal a XXII. téli játékok kezdete előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
"A szobák tágasak, az ellátás kifogástalan. Az európai, az olasz, az orosz és az ázsiai konyha ételei közül lehet svédasztalos rendszerben válogatni, de van éjjel-nappal nyitva lévő étterem is" - mondta az MTI érdeklődésére az ötkarikás újoncnak számító, műlesiklásban és óriás-műlesiklásban induló Farkas, aki kiemelte, hogy a faluban van játék- és konditerem, ami megfelelő kikapcsolódást is nyújt számára.

A Vancouverben már szerepelt Berecz annyi negatívumot jegyzett meg, hogy szerinte Kanadában valamelyest nagyobb volt a választék, ő például reggel nagyon hiányolta a joghurtot. De mosolyogva hozzátette, így is talál magának kedvére valót, a rák és a lazac például nagyon ízlett neki.

A két versenyző elmondása szerint reggel helyi idő szerint 8-9 óra körül mennek edzeni és nagyjából délig maradnak a lejtőkön, majd ebédelnek, délután pedig erősítés szerepel a programjukban.

KOMMENTEK
Kálmi | 2014.02.05. 18:52
Akkor az fb-n látható videó az mi? A megérkezéskor 13 fok volt a szobában, erre kaptak egy apartmant, ahol koedukált elhelyezésre van lehetőség. Víz viszont nincsen a konyhában.
zééé | 2014.02.06. 18:11
Lehet, ez már promó cikk :) Most szeretjük az oroszokat, mert Paks.

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.