Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szocsi 2014 - Nemcsak az idő, a hó is kifogástalan

2014.02.05. MTI

Az időjárás nem éppen téli olimpiákra jellemző Szocsiban, ugyanis kedden a városban plusz tíz, de a hegyekben is plusz öt Celsius-fokot mértek, ennek ellenére a hó minőségére nincs panaszuk a magyar versenyzőknek.
"Gyönyörű, tiszta idő van, abszolút ideális a versenyzéshez. Reméljük, ilyen marad a későbbiekben is" - mondta a mind az öt alpesi számban induló Berecz Anna.

A műlesiklásban és óriás-műlesiklásban rajthoz álló 21 éves Farkas Norbert arról mesélt, hogy megérkezésükkor nagyon szürke, ködös idő volt. Szocsiban szakadt az eső, míg a hegyekben a hó, utóbbiból több mint tíz centi hullott, de azóta minden nap kifejezetten kellemes az időjárás. Elmondása szerint az az ideális, amikor az ágyúzott és a természetes hó keveredik, mert az égből érkező fehér csapadék túl puha a versenyzők számára, míg a műhó túl kemény. A jelenlegi helyzetet ideálisnak nevezte.

Farkas Norbert alpesi síelő a hegyi olimpiai faluban Szocsiban 2014. február 4-én, három nappal a XXII. téli játékok kezdete előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Farkas Norbert alpesi síelő a hegyi olimpiai faluban Szocsiban 2014. február 4-én, három nappal a XXII. téli játékok kezdete előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Azt Berecz is hozzátette a hó minőségéhez, hogy meglepően jó, lényegesen rosszabbra számított, s épp ezért vágyakozva nézi a még használton kívüli versenypályát, mert "a felvonóból olyan bársonyosnak tűnik rajta a hó".

A 16 fős magyar csapatból a három alpesi síző szálláshelyéül szolgál a sílövőkön és sífutókon kívül a többi havas sportágban érdekelt versenyzőnek otthont adó központ, de amíg Farkas Norbert és Berecz Anna már elfoglalta a szobáját, addig Miklós Edit várhatóan majd csak kedd este érkezik meg.

Mindkét sportoló lenyűgöző szépségűnek nevezte a minden irányból havas hegycsúcsok által övezett helyen felépült olimpiai falut. Ahogy Berecz fogalmazott, felemelő érzés arra ébredni, hogy rögtön a havas lejtőket pillantja meg. A 25 éves, ötkarikás játékokon másodszor induló versenyző szobájából ráadásul éppen a lesikló pályára lát rá, s hozzátette, egyre jobban várja, hogy megismerhesse és kipróbálhassa azt, ugyanis egyelőre csak a mellette lévő pályákon lehet edzeni.

Berecz Anna és Farkas Norbert alpesi síelők hógolyóznak a hegyi olimpiai faluban Szocsiban 2014. február 4-én, három nappal a XXII. téli játékok kezdete előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Berecz Anna és Farkas Norbert alpesi síelők hógolyóznak a hegyi olimpiai faluban Szocsiban 2014. február 4-én, három nappal a XXII. téli játékok kezdete előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
"A szobák tágasak, az ellátás kifogástalan. Az európai, az olasz, az orosz és az ázsiai konyha ételei közül lehet svédasztalos rendszerben válogatni, de van éjjel-nappal nyitva lévő étterem is" - mondta az MTI érdeklődésére az ötkarikás újoncnak számító, műlesiklásban és óriás-műlesiklásban induló Farkas, aki kiemelte, hogy a faluban van játék- és konditerem, ami megfelelő kikapcsolódást is nyújt számára.

A Vancouverben már szerepelt Berecz annyi negatívumot jegyzett meg, hogy szerinte Kanadában valamelyest nagyobb volt a választék, ő például reggel nagyon hiányolta a joghurtot. De mosolyogva hozzátette, így is talál magának kedvére valót, a rák és a lazac például nagyon ízlett neki.

A két versenyző elmondása szerint reggel helyi idő szerint 8-9 óra körül mennek edzeni és nagyjából délig maradnak a lejtőkön, majd ebédelnek, délután pedig erősítés szerepel a programjukban.

KOMMENTEK
Kálmi | 2014.02.05. 18:52
Akkor az fb-n látható videó az mi? A megérkezéskor 13 fok volt a szobában, erre kaptak egy apartmant, ahol koedukált elhelyezésre van lehetőség. Víz viszont nincsen a konyhában.
zééé | 2014.02.06. 18:11
Lehet, ez már promó cikk :) Most szeretjük az oroszokat, mert Paks.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.