Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szocsi: minden létesítmény készen áll a téli olimpiára

2014.01.17. MTI

Minden olimpiai létesítmény készen áll a szocsi téli játékokra - jelentették be az orosz kormány csütörtöki ülésén. Dmitrij Kozak orosz miniszterelnök-helyettes a kormányülést követően elmondta, hogy mintegy 214 milliárd rubelt (körülbelül 1 413 milliárd forint) tett ki az olimpiai beruházások értéke.
Jelenleg még vannak szabad helyek a szállodákban - közölte Dmitrij Csernisenko, a téli olimpia előkészítő bizottságának vezetője. Beszámolt arról, hogy a 110 ezer akkreditált önkéntesből 1700 már a helyszínen tartózkodik. Szocsiban, a játékok idején összesen 213 ezer ember dolgozik majd, 49 ezren viselnek élénk színű olimpiai egyenruhát - tette hozzá Csernisenko.

A szocsi havas-jeges előkészítéséért felelős testület vezetője elmondta, hogy a Fekete-tenger-parti orosz üdülőváros közlekedésében nincsenek fennakadások, a legnépszerűbb a Fecske nevű gyorsvonat, amelyből naponta 18 közlekedik. Teljesen elkészültek az egészségügyi létesítmények, az olimpiai faluban hamarosan befejezik az 50 szolgáltató-szórakoztató központ, vagyis a nemzeti olimpiai bizottságok vendégházainak kialakítását.

Dmitrij Medvegyev kormányfő külön felhívta a figyelmet arra, hogy biztosítani kell a belépőkhöz való hozzáférést.

Dmitrij Kozak orosz miniszterelnök-helyettes a kormányülést követően elmondta, hogy mintegy 214 milliárd rubelt (körülbelül 1 413 milliárd forint) tett ki az olimpiai beruházások értéke. Ebből több mint 99 milliárd rubelt (mintegy 654 milliárd forint) az orosz költségvetés állt.

A szocsi olimpián semmiféle megkülönböztetés nem lesz - jelentette ki csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz államfő külföldi nagykövetek megbízólevelének átvételét követően a Kremlben mondott ünnepi beszédében. Elmondta, hogy 85 országból több mint 6 ezer sportolót és több százezer szurkolót várnak a február 7-én kezdődő téli játékokra. Az orosz államfő közölte: "mindent megteszünk, hogy ez az esemény ünnep legyen ne csak a hazai nézők, hanem a külföldről érkező vendégek számára is". Hozzátette, hogy az olimpiai játékok történetében először utazhatnak be Oroszországba a résztvevők vízum nélkül, az akkreditációjuk alapján.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.