Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szokatlanul erős hideg bénította meg az USA déli részét

2014.01.29. MTI

Szokatlanul erős fagy, hóesés és havas eső bénította meg az Egyesült Államok déli államait - közölte kedden az amerikai meteorológiai szolgálat.
A texasi Houstonban és környékén kedden bezártak a kormányhivatalok és az iskolák. Annise Parker polgármester bejelentette, hogy csak a létfontosságú szolgáltatások üzemelnek majd. A tanintézmények Alabamában és Louisianában sem nyitottak ki. Az utóbbi államban és Mississippiben szükségállapotot hirdettek.

Houston két repterén kedden 350 járatot töröltek és szerdán további fennakadások várhatók. Országosan csaknem 3000 légi járatot nem engedtek felszállni, a repülőgépek nagy része az atlantai Hartsfield-Jackson Nemzetközi Repülőtéren és Chicagóban vesztegel. Egyedül a Delta Airlines több mint 1800 járatot törölt.

Tömegkarambol (Kép: @ABC7Chicago / Twitter)
Tömegkarambol (Kép: @ABC7Chicago / Twitter)
Az érintett területeknek komoly megpróbáltatás a sarkvidéki légtömegek betörése, mert nincsenek felkészülve a hófúvással és az utak síkosságával járó közlekedési gondok elhárítására. A texasi utakon így is 15 ezer tonnányi magnézium-kloridot terítettek szét. New Orleansban több hidat lezártak a forgalom elől.

Országszerte 34 államban adtak időjárási figyelmeztetéseket. A zord tél együttesen mintegy 140 millió ember életét nehezíti. A hőmérséklet a középnyugati és északkeleti államokban 10-20 Celsius-fokkal marad el az ilyenkor megszokottól.

Wisconsin állam hatóságai felszólították a helyi lakosokat, hogy csakis teljesen feltöltött mobiltelefonnal és üzemanyaggal teli pótkannával üljenek autóba. Minnesotában egyáltalában nem javasolják, hogy az emberek útra keljenek.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.