Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Több ezer síelő a szezon első szlovák hétvégéjén

2012.12.09. Bata Attila

Több ezer síelő a szezon első szlovák hétvégéjén Szlovákiában szombaton tizenkét síterep kezdte meg a szezont. A szezon első szlovákiai síelésére több ezren érkeztek, a legtöbben természetesen az alacsony-tátrai Chopok terepére. Az első hétvégén még csak néhány pálya és lift üzemelt, de több helyen kedvezményes áron vagy akár ingyenesen is lehetett síelni.
A Magas- és Alacsony-Tátra síterepeit üzemeltető TMR cég statisztikákat is tudott mondani az első napról. A legtöbben Chopokra mentek, itt az északi és a déli oldal is üzemelt, közel 1500 napijegyet adtak el az első napon.

Egy-két pályával Csorba-tó (Štrbské Pleso) és Tátralomnic (Tatranská Lomnica) is megkezdte a szezont. Az előbbi helyen ötszázan, míg Tátralomnicon hatszázan síeltek szombaton. A jövő héten folytatódik a hideg, folytathatják a hóágyúzást és újabb pályákat nyitnak meg.

Csorbató szombaton
Csorbató szombaton
A Bélai-Tátrában Strednica (Zsgyár -Ždiar) síterepét összesen 350 síelő látogatta meg, ahogy pénteki beharangozónkban írtuk, itt ingyen lehetett síelni. A hétvégén még csak két felvonó működik, de a következő hétvégére már a többi pályát is szeretnék megnyitni.

Az egy euróba kerülő síelést a határhoz közeli Kosútkán meghosszabbították, így nem csak szombaton, hanem vasárnap is érvényben marad ez az ár.

Ezen a hétvégén 12 szlovák síterepen lehetett síelni, ezek egy része a hétköznapokra bezár, és csak a következő hétvégére nyitnak ki újra. Az előzetes tervek szerint a most kinyitott síterepekhez a következő hétvégén már az alábbi síközpontok is csatlakozhatnak: Šachtičky, Čertovica-sedlo, Krahule, Králiky, Zuberec-Janovky, Oravská Lesná, és Ski Bachledova.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.