Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tévedésből tolvajnak nézték a VK-győztes síelőt

2011.02.05. sielok.hu

Tévedésből tolvajnak nézték a VK-győztes síelőt Micsoda blama: a túlbuzgó osztrák rendőrök tévedésből letartóztatták az öt olimpián szerepelt világklasszis svájci síelőt, aki hiába magyarázkodott, bekísérték a kapitányságra. Ott aztán az egyik tiszt felismerte, hogy az 1992-es összetett Világkupa-pontverseny győztesét gyanúsítják azzal, hogy sílécet csent.
A 43 esztendős Paul Accola az ausztriai Ischlg üdülőhelyen egy meghívásos jótékonysági VIP-sítornán vett részt, ahol egykori nagy riválisa, a luxemburgi Marc Girardelli ellen vívott lesiklópárbajt. Az első futamot öt századmásodpercnyi hátránnyal zárta, s ekkor úgy döntött, a gyorsulás érdekében lécet cserél. Itt kezdődött a kálváriája.

Sisakját, sícipőjét a verseny helyszínén hagyva gyorsan civillé vedlett, hótaposót húzott, s komótosan a szállodájába ballagott, hogy tartaléklécei közül kiválassza az időjárási viszonyoknak leginkább megfelelőt. A rend őrei akkor csaptak le, amikor az utcai cipőt viselő „gyanús elem” egy méregdrága léccel bandukol a szálloda melletti gépkocsiparkolóban. Igazolvány nem volt nála, magyarázkodását lódításnak, az esetet autó-feltöréses lopásnak vélték, így aztán bekísérték a helyi Polizeiamt épületébe. Ott aztán a síbarát elöljáró világosította fel ifjú rendőr kollégáit, hogy azt az embert gyanúsítják léclopással, aki 2005-ben zárult ragyogó pályafutása alatt világbajnoki érmeket nyert, az 1988-as olimpián, Calgaryban harmadikként zárt, hétszer volt VK-futamgyőztes, egyike azon hat sportolónak, aki öt olimpián képviselte Svájc színeit.

Tanulság, persze mindkét fél számára akad: a személyi igazolvány, jó, ha mindig nálunk van. Más részről viszont: síeléssel "fertőzött" ország rendőreinek nem árt ismerniük a közelmúlt sztárjait, hiszen tudván, hogy profi síelő, igazolvány hiányában is hihetőbbnek tűnhet a lécekkel kapcsolatos magyarázkodása.

Most viszont az osztrák rendőrök magyarázkodnak. Mondván: a környéken nagyon sok síléc-lopás, a gépkocsi feltörés, így aztán ugrottak az első gyanús jelre.
KOMMENTEK
cannibale | 2011.02.06. 00:17
Hiába.Ott nincs kec-mec.A saját anyjukat is feldörzsölnék :D
Ők nem a munkájukat végzik,ez a HIVATÁSuk :P

Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.