Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tévedésből tolvajnak nézték a VK-győztes síelőt

2011.02.05. | Szerző: sielok.hu
Tévedésből tolvajnak nézték a VK-győztes síelőt Micsoda blama: a túlbuzgó osztrák rendőrök tévedésből letartóztatták az öt olimpián szerepelt világklasszis svájci síelőt, aki hiába magyarázkodott, bekísérték a kapitányságra. Ott aztán az egyik tiszt felismerte, hogy az 1992-es összetett Világkupa-pontverseny győztesét gyanúsítják azzal, hogy sílécet csent.
h i r d e t é s
A 43 esztendős Paul Accola az ausztriai Ischlg üdülőhelyen egy meghívásos jótékonysági VIP-sítornán vett részt, ahol egykori nagy riválisa, a luxemburgi Marc Girardelli ellen vívott lesiklópárbajt. Az első futamot öt századmásodpercnyi hátránnyal zárta, s ekkor úgy döntött, a gyorsulás érdekében lécet cserél. Itt kezdődött a kálváriája.

Sisakját, sícipőjét a verseny helyszínén hagyva gyorsan civillé vedlett, hótaposót húzott, s komótosan a szállodájába ballagott, hogy tartaléklécei közül kiválassza az időjárási viszonyoknak leginkább megfelelőt. A rend őrei akkor csaptak le, amikor az utcai cipőt viselő „gyanús elem” egy méregdrága léccel bandukol a szálloda melletti gépkocsiparkolóban. Igazolvány nem volt nála, magyarázkodását lódításnak, az esetet autó-feltöréses lopásnak vélték, így aztán bekísérték a helyi Polizeiamt épületébe. Ott aztán a síbarát elöljáró világosította fel ifjú rendőr kollégáit, hogy azt az embert gyanúsítják léclopással, aki 2005-ben zárult ragyogó pályafutása alatt világbajnoki érmeket nyert, az 1988-as olimpián, Calgaryban harmadikként zárt, hétszer volt VK-futamgyőztes, egyike azon hat sportolónak, aki öt olimpián képviselte Svájc színeit.

Tanulság, persze mindkét fél számára akad: a személyi igazolvány, jó, ha mindig nálunk van. Más részről viszont: síeléssel "fertőzött" ország rendőreinek nem árt ismerniük a közelmúlt sztárjait, hiszen tudván, hogy profi síelő, igazolvány hiányában is hihetőbbnek tűnhet a lécekkel kapcsolatos magyarázkodása.

Most viszont az osztrák rendőrök magyarázkodnak. Mondván: a környéken nagyon sok síléc-lopás, a gépkocsi feltörés, így aztán ugrottak az első gyanús jelre.
2011.02.06. 00:17:05 cannibale
Hiába.Ott nincs kec-mec.A saját anyjukat is feldörzsölnék :D
Ők nem a munkájukat végzik,ez a HIVATÁSuk :P
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »