Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tóth Zita indul a zágrábi műlesikló világkupán

2022.01.03. Magyar Sí Szövetség

Októberi indulása után Tóth Zita kedden ismét rajthoz áll az alpesisí világkupában, ezúttal a zágrábi műlesikló versenyen bizonyíthat.
A pekingi téli olimpiára készülő síző a söldeni szezonnyitó versenyen mutatkozott be a világ legeredményesebb alpesi sízői között óriás-műlesiklásban. Ezúttal azonban kedvenc versenyszámában, műlesiklásban méreti meg magát.

A Vasas 19 éves sízője az előző szezonban sikeresen teljesített a bulgáriai Banskóban rendezett alpesisí ifjúsági világbajnokságon: szuper-óriásműlesiklásban a 17., műlesiklásban a 19. helyen végzett. 2020-ban az ifjúsági téli olimpiát egy 16. és egy 17 helyezéssel zárta.Tóth Zita jelenleg a világranglista legelőkelőbb helyén áll a magyarok közül.

A szakmai stábnak nincsenek elvárásai, nem helyeznek Zitára nyomást a világkupa szereplését illetően. Indulásának célja ezúttal is az, hogy tapasztalatot szerezzen, szokja a követelményeket és a világverseny hangulatát a februári téli olimpia előtt.

A zágrábi világkupán (beharangozó cikk itt) a nők műlesiklását január 4-én rendezik. Az első futamot 12:30-kor, a másodikat 16:05-kor indítják. Zita a 60-as versenyszámmal vág neki a távnak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.