Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Trónok harca, mint hótalpas műalkotás az Alpokban

2016.03.08. Bata Attila

Simon Beck már régóta igazán érdekes alkotásokkal hívja fel marára a figyelmet. Nem csinál mást, csak gyalogol. Homokban vagy hóban, addig járkál hosszasan, amíg gyönyörű mintázattá válnak az apró lépések, távolról pedig igazi mestermunka minden műve. Most a Trónok harcát taposta ki a hóban.
Legutóbbi alkotását a franciaországi Les Arcs síterepén készítette el. Ezúttal a Trónok harca sorozat ihlette meg, annak is egyik legismertebb karaktere Havas Jon (John Snow). Az alkotás reklámnak sem rossz, hiszen hamarosan indul a sorozat hatodik évada.

Az ötödik szezon Eddard Stark törvénytelen gyermeke John Snow halálával ér véget, amelyet a nézők milliói nem tudnak elfogadni. Simon Beck alkotása a hóban a Stark család mottóját "Winter is Coming" formázza meg.

Ahogy a képen és a videóban is látható, bár Beck már nem kezdő az ilyen projektekben, azért nem volt egyszerű munka ez sem. Elmondása szerin elég egy rossz lépés a friss hóban, és már nem lehet helyrehozni a művet.

Körülbelül 34 800 lépésből jött ki a fenti minta. A mű megalkotása 13 órán keresztül tartott, Beck 32,5 kilométert lépkedett a hóban hótalppal a lábán, amíg ez lett az eredménye.
Simon Beck 2004 óta foglalkozik a hóművészettel. Akkoriban tájfutótérképeket készített, és egyszer pihenésképpen rajzolt egy csillagot egy hóval borított, befagyott tó jegére. Majd egyre bonyolultabb és látványosabb minták következtek, amiket pontos mérésekkel és iránytű segítségével készített. Mára ez lett a fő foglalkozása és igyekszik népszerűsíteni az alkotásait.
Facebook oldalán részletesen olvashatunk a munkásságáról: facebook.com/snowart
A hóművész és alkotása -<i>További képekért kattints!</i>
A hóművész és alkotása -<i>További képekért kattints!</i>
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.