Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Trunk Tamás lett a legjobb magyar felnőtt férfi alpesi síelő

2022.05.09. sielok.hu

A Dablty ma megjelent sajtóközleménye szerint a szlalom és óriásműlesiklás világranglista pontok összesítésével a 18 éves Trunk Tamás lett a technikai számok legjobb magyar felnőtt alpesi síelője.
Trunk Tamás szenzációs óriásműlesiklás eredményt ért el 31-es rajtszámmal az Olaszországi Suldenben. 5. hely 44.26 FIS pont!
Tamás a Daniel Fahrner által alapított World Racing Academy-ban készült a szezonra, ahol Martin Fahrner és Patrick Renner edzők irányították az alapozó felkészülését. A versenyszezon kezdetétől azonban Tamás Richard Leitgeb, egykori osztrák versenyzővel, magánedzőjével, egyben szervizemberével csinálta végig a rendkívül sűrű versenyszezont.
„Óriási szezon volt, koncepció volt minden döntés mögött. Az olimpiai kvalifikációról lemondtam, hogy jó formában nagy sebességgel javíthassak világranglista helyezést. Az Európai Ifjúsági Olimpiára viszont időt és befektetést sem sajnáltunk, és megérte, hiszen kis különbséggel szenzációs 10. helyezést értem el szlalomban Vuokattiban, ahol Európa legnagyobb sínemzeteinek versenyzőit hagytam magam mögött. A fél olasz csapat és a teljes német korosztályos felnőtt válogatott mögöttem végzett. A konstans sikerhez és folyamatos javuláshoz, amely még a szezon utolsó versenyén is ki tudott csúcsosodni, nélkülözhetetlen volt Zakariás Zsolt sporttudományi szakértői támogatása” – mondta Trunk Tamás.

Trunk Tamás óriásműlesiklásban 48.00 világranglista ponttal, szlalomban 41.11 világranglista ponttal zárta a szezont.

„A 41.11 szlalom Fis pont javítás azt jelenti, hogy újabb óriási lépést tettem a 27 pontos világkupa limit felé. 18 évesen így reális közelségbe került, hogy három éven belül ezt teljesítsem” – mondta Tamás.

„Óriási fejlődésen ment Tomi keresztül. Ennek eredménye mindkét versenyszámban, óriásműlesiklásban és szlalomban is látszik a világranglista helyezések javulásán. Stabilitás és kiegyensúlyozott teljesítmény jellemezte a szezont az elejétől fogva, és a folyamatos javulás az utolsó versenyekig fokozható volt” – állítja Richard Leitgeb.
Kicsoda Trunk Tamás?
Z generáció szakértő, a Magyar PR Szövetség Trendriportjának Z generációról, mint munkaerőről és fogyasztóról szóló fejezetének szerkesztője. Az ausztriai Campaigning Bureau kommunikációs ügynökség Z generáció tanácsadója, YouTuber, válogatott alpesi síelő, a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozatának új generációs szekciójának vezetője
KOMMENTEK
jóska63 | 2022.05.10. 09:21:36
Hát azért ez nem teljesen igaz, Tóth Zitának kevesebb pontjai is vannak és előrébb is áll a világranglistán!

Szép dolog a marketing csak legyen igaz!
MSSZ_member | 2022.05.10. 10:18:54
Forrás:
Interne base list 2023 világranglista https://www.fis-ski.com/

Tóth Zita SL 32,03 pont - 166. helyezés / GS 50,99 pont - 525. helyezés
Trunk Tamás 41,93 pont - 484. helyezés / GS 52,93 pont - 836. helyezés
ALPINEEXPERT | 2022.05.10. 15:01:38
Nagyon szomorú dolog, hogy a magyar síszövetség egyáltalán nincs képben a fispont számítással és a magyar síelők eredményeivel. Sajnos támogatást sem adnak és megbecsülést sem, még mindig az irigység dominál, pedig sosem volt ilyen sikeres 2003-as születésű versenyző, aki a harmadik FIS évet így zárta a felnőtt mezőnyben.
A lista frissülésével sincsenek sajnos képben. Az alaplista a szezon befejezése előtt elkészül első verzióban, és az új szezon kezdete előtt frissül. Aki az utolsó versenyeken tovább javított, az a listafordulással kerül be.
Trunk Tamás: 41.11 SL és 48.00 FIS ponttal zár, ezzel minden magyar felnőtt férfi versenyző előtt zárta a szezont.
Szőllős Péter | 2022.05.10. 19:02:53
Sajtóközleménye szerint :):):)
tothlevente | 2022.05.16. 11:12:17
Kedves Urak,

inkább gratulálni kellene. Igazán szép teljesítmény.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.