Menü ≡

Turracher Höhe akár már a hétvégén kinyithat

2010.10.25. | Szerző: Bata Attila
Turracher Höhe akár már a hétvégén kinyithat Újabb havazás érte el Ausztriát tegnap este. A ma estig tartó havazás komoly mennyiséget is hozhat néhány részen. A most lehulló hónak is köszönhetően újabb síterepek nyithatnak meg a következő hétvégére, valószínűleg köztük lesz a stájer-karintiai határon fekvő Turracher Höhe.
h i r d e t é s
Hétfő reggelre érkezett meg a havazás a stájer hegyekbe. Kora délutánig 15 cm hó esett Turracher Höhe síterepén, de a havazásnak még nincs vége, akár még egyszer ennyi is eshet a nap hátralévő részében. A mai havazás után eldőlt, hogy a síterep a következő hétvégén meg szeretné nyitni kapuit, ehhez már csak az kell, hogy az időjárás is partner legyen a következő napokban.

A tavalyi szezonban Turracher Höhe volt az első nyitva tartó (nem gleccser) osztrák síterep, egy nappal előzte meg a Ski amadé síterepeit. A tavalyihoz hasonlóan, most is a Wildkopf lifttel indítanák a szezont. A Wildkopflift 380 méter hosszú, körülbelül 1700-1900 méter magasságban üzemel, mellette a 450 méter hosszú, kék jelzésű Wildkopf pálya található. Ehhez a nyitáshoz még kellene a ma estig várható további 15 centiméteres hóréteg.

Gőzerővel készül a karintiai Heiligenblut is. Itt ma eddig 10 cm friss hó esett, az eddigiekkel együtt ez már 20-30 cm természetes hó a fenti részeken. Ehhez hozzájön még, hogy az utóbbi időszakban tartósan fagypont alatt volt a hómérséklet, dolgozhattak a hóágyúk, így már 50-60 cm hó van a pályákon a helyi lifttársaság vezetője szerint. A jó viszonyok ellenére itt nem fogják elkapkodni a nyitást, a tervek szerint csak november 13-án nyit a síterep.

Nassfelden pedig még csak várják a beígért 50 cm friss havat. A helyi vezetők szerint nem valószínű, hogy december 4. előtt kinyitna, addig még rengeteg dolgot kell elvégezni a síterepen.

Katschbergen most majdnem 40 cm a hóréteg vastagsága, de itt lehetséges, hogy kinyitnak a tevezett november 27-i szezonkezdet előtt. Bad Kleinkirchheim felső részén is 40 cm a hóréteg vastagsága, de a nyitás dátuma még nem ismert.
2010.10.27. 17:12:53 Szőllős Péter
Ki is nyit már holnap!

Skibetrieb ab 28. Oktober 2010

Am 28. Oktober geht der Wildkopflift in Betrieb - ab 30. Oktober auch die Zirbenwaldbahn (nur Sa. und So.)
2010.10.29. 15:09:36 havashegycsúcs
már kinyitott :D néztem A kamot és láttam hogy síelnek
2010.10.30. 17:42:31 Szőllős Péter
Ha, ma is nézted akkor már minket is láthattál! :)
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »