Menü ≡

Új Doppelmayer tányéros lift Visegrádon

2012.11.13. | Szerző: Gutbrod Rezső
Új Doppelmayer tányéros lift Visegrádon Hosszas várakozás után végre megszületett a zöldhatósági döntés a Visegrádi Nagyvillám sípálya teljes környezet- és természetvédelmi felülvizsgálatának ügyében, melynek a sízők számára is legfontosabb része az új Doppelmayr tányéros felvonó engedélyezése.
h i r d e t é s
Zöld utat kapott a beruházás, így van még esély ebben a szezonban a megépítésre, és reméljük, a működésre is. Szerencsére tavaly már elkezdődtek az előkészítő munkálatok, így most nem kell a nulláról kezdeni, de azért még jelentős munka van hátra. Mindent meg fogunk tenni, hogy az új Doppelmayr tányéros liftet még az idei szezonban üzembe tudjuk helyezni. A típus méltán híres az Alpokban, ott rendkívüli kényelme miatt kezdő pályák mellett található. Nálunk egy változatos lejtésű, és reméljük, a profik számára is népszerű új pályát fog kiszolgálni (3/A), mely egyben a snowpark felvonója is lesz.

Hazánkban ez az első ilyen típusú lift, bízunk benne, hogy tetszeni fog a hozzánk látogatóknak, és kicsit megváltoztatja a visegrádi pályáról kialakult "csak kezdőpálya"-képet. A snowpark korábbi felvonója az eddig csak a szánkósok által használt 3/B pályán kerül felállításra, így a teljes 3-as pálya az eddigi leghosszabb besíelhető hóágyús pályánk lesz (400 m), végre tehermentesítve az 1/A pályánkat.

Reméljük, a behavazásával sem lesz gond: az idei évtől – köszönhetően a vízmű fejlesztésének – több vizet fogunk kapni, így már nem ez lesz a szűk kapacitás.
Jó hír még, hogy a korábbi snowpark alapját szolgáló Big Air nagy ugratónk így végre optimális helyre kerül a katlan tetején, és nem fogja a kezdő síelőket akadályozni az 1/A pályán, mellyel nagymértékben nő a biztonság is.

Még több kisebb meglepetéssel is fogunk szolgálni, de idén mindenképpen ez lesz a legnagyobb attrakciónk. Reméljük a közlekedési hatóság is tenni fogja a dolgát, és a négyszeresére emelt eljárási díjért gyors ügyintézéssel fog hozzáállni az új lift üzembe helyezéséhez. További infók: www.visegradsipalya.hu
2012.11.13. 22:27:17 cannibale
Sok sikert! Mennyi ideig is kellett a "zöld-hatósági" engedélyre várni?
2012.11.14. 21:11:30 Szkíta1
Az engedélyre nem várni kell! Akkor sosem lesz meg...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »