Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Új síterep nyitások: Obergurgl, Davos és társai

2014.11.13. | Szerző: Bata Attila
Az előttünk álló hétvégén újabb síterepek nyílnak meg az Alpokban. Az már biztosnak látszik, hogy egy újabb svájci (Davos), egy osztrák (Obergurgl-Hochgurgl) és egy olasz (Argentera) sítereppel bővül a paletta. Valószínűleg, a mai napon még újabb síterepek dönthetnek a nyitás mellett.
Csütörtökön nyitott ki a tiroli Obergurgl-Hochgurgl (1930-3082 m), amely a magas fekvése miatt mindig a legelső nem gleccser terepek között van. Ellentétben a múltkori havazás miatt néhány napra kinyitó síterepekkel, a nyitást itt nem csak néhány napra tervezik, hanem mostantól már folyamatosan nyitva lesznek. Az alábbi térkép is mutatja, hogy jó sok üzemelő lifttel kezdik a szezont, bár ezek közül néhány csak kiszolgálja a felsőbb részre igyekvőket.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az elmúlt héten 40 cm havat kapott a síterep, így már a november 13-i nyitónapon is annyi hó van, hogy le lehet síelni egészen a völgyig. November 22-ig minden jóval olcsóbb a szokásosnál. Kedvezményesek a jegyek, a szállások, még a felszerelés bérlésére is 20 százalékos kedvezményt adnak.

Davos a nyitás előtt
A svájci Davos Parsenn is szorgalmasan készül a szezonnyitóra, amelyet november 14-re, péntekre terveztek. Szerdai adatok szerint három pályával kezdik meg a szezont, de ez még változhat, attól függően, hogy haladnak az előkészületekkel. Az utóbbi napokban itt is sok hó esett, az időjárás is megfelelő, nincs veszélyben a pénteki nap.

A francia határ közelében található nálunk kevésbé ismert kisebb olasz síterep, Argentera (1632-2600 m) is kinyit szombaton. A webkamerákon jól látható, hogy itt is bőven hullott a hóból. 
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 249 vendég és 16 regisztrált felhasználó látogatja.