Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új tanulópályák a Nordica Síarénában

2012.11.01. sielok.hu

Új tanulópályák a Nordica Síarénában A Nordica Síaréna új tanulópályákkal várja az előttünk álló síszezont. A Szent Sólyom és a négyes pálya közötti eddig kihasználatlan szűk útból a nagy-volumenű földmunkáknak köszönhetően megszületett a Nordica Síaréna 8-as számú sípályája.
A 20 méter széles sáv két tanuló szakaszból áll, melyek a T2 illetve T3 névre hallgatnak. Az egyik éppen csak egy kicsit lejt, ez azoknak való, akik még csak az első lépéseket próbálgatják a síléccel és a snowboarddal. A másik pedig az alapmozgások elsajátítására szolgál. A T3 pályára vásároltak egy műanyagköteles felvonót, mely 140 méter hosszban húzza fel a síelőket.

Ez a kis felvonó egyben megszűnteti az eddigi gondot, hogy a 4-es pálya aljáról nem lehetett visszajutni, csak gyalogosan a Szent Sólyomig.
Nemrég jelentették be két teljesen új sípálya kialakítását, melyek 6-os és 1/b jelölésűek. Hetesről eddig szó sem esett, de minden bizonnyal előrukkolnak majd vele, ha már egy nyolcas számú is elkészült.
Egy évek óta nagy jelentőséggel bíró problémát idén teljesen elhárítottak Eplényben. Az egyes pálya alsó eddig 8 méter széles átcsúszó szakaszát 60 méteresre szélesítik. Ennek kialakítása most van folyamatban, mint az utolsó munkák egyike. Két héten belül készen lesz. Megszűnik tehát a tumultus és a balesetveszély, így mindenki biztonságosan és kényelmesen csúszhat el úti-céljához. Ebből adódóan a T1-es számú tanulópálya átkerült az erdő felőli oldalra, 60 méteres felvonóját pedig 90 méter hosszúra alakították át. A régi fából készült támfal lebontásra, a tavakat ellátó patak pedig 95 méter hosszban föld alá került.
Kialakításra került a 2/b pálya az egyes és a kettes számú sípályák között. Az eddig egy ratrak szélességű összekötő szakasz most már egy biztonságos és kezdők által is könnyen teljesíthető pálya lett. Mindkét oldalon 8 méterrel kiegészülve összesen 22 méter szélességben nyújt lehetőséget arra, hogy biztonságosan becsatlakozzunk az egyes közepébe.
A 2/b pálya
A 2/b pálya
A frissen elkészült 1/b sípálya és az 1-es és 2-es csákányos felvonók találkozási pontja kivilágítást kapott, így már összesen négy pályán lehet esti sízni Eplényben.

Holle Anyó konyháját és az étterem kiszolgáló pultját jelentősen átalakították. Az új gépeknek és a modern technológiáknak köszönhetően nő a teljesítmény és gyorsabb lesz a kiszolgálás. Mindemellett az étterem kínálata is megváltozik. Nem muszáj azonban bemenni a Holle Anyóba, ha egy kis harapnivalóra vágyunk. A ház oldalában újonnan létrehozott jégbár hétvégente és nagyobb forgalmú napokon 6 féle étellel és 6 fajta itallal várja majd vendégeit. A jégbár személyzete kiszolgálja a Holle Anyó udvarán és a PORT.hu napfény teraszon levőket is, tehát nem kell sorban állni, sőt még az asztaltól felállni sem.

A jobb hóágyúzhatóság érdekében egy teljesen új hóágyúzási pontot alakítottak ki a 2-es csákányos felvonó tetejénél, valamint három másikat áttelepítettek a kiszélesedett pályák hatékonyabb behavazásáért.

A fóliázott víztározóba automatikus levegőztető rendszert szereltek, amely meggátolja a vízfelszín befagyását. Mindemellett a víztározó mellett új kutat építettek 4-szer nagyobb vízszivattyúzási lehetőséggel.
A levegőztető rendszer
A levegőztető rendszer
KOMMENTEK
emilian | 2012.11.01. 08:31
Most már csak egy értelmes sípálya térkép kellene nekik.
Töri-074 | 2012.11.01. 17:45
Több képet is szivesen néznék az elkészült részekről. Köszi

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.