Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb havazás és nagy hideg az Egyesült Államokban

2014.01.21. MTI

Havazással és az évszak átlagához képest igen erős, 18-45 fokos lehűléssel érkezett a hideg kedden az Egyesült Államok keleti felébe - jelenti Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti.
A Kanada felől érkezett hideg levegő miatt a hóréteg vastagsága az északkeleti partvidéktől az Appalache-hegységig elérheti a 8-30 centimétert. Az erős fagy a meteorológiai szolgálat szerint egy északról közeledő másik időjárási rendszer miatt a hét végéig is kitart majd. Az erős széllökésekkel érkező, Mississippi államig is lehatoló téli vihar miatt a levegő hőmérséklete egyes területeken -40 fok közelébe csökkenhet.

A meteorológusok több középnyugati államra kiterjedő figyelmeztetést adtak ki. Fokozott óvatosságra intették a Bostont, New Yorkot, Philadelphiát és Washingtont összekötő I-95-ös autópálya uralta közlekedési folyosón haladó gépkocsivezetőket is.

Chicago környékéről hóvihart jelentettek, és több repülőjáratot töröltek. Ugyanez történt a keleti parthoz közeli légikikötőkben, Bostontól New Yorkon át Washingtonig: kedd délig összesen mintegy 2300 felszállás maradt el.

Az amerikai fővárosban ugyan csak szállingózik a hó és fagypont körüli a hőmérséklet, de kedden zárva tartottak az iskolák és kormányhivatalok, a Fehér Ház és a külügyminisztérium pedig lemondta a keddre meghirdetett sajtótájékoztatókat. A legfelsőbb bíróságon ugyanakkor lefolytatják a tervezett meghallgatásokat.

Marylandben szintén otthon maradt a köztisztviselők többsége, és az állam területén ritkították a vasúti és a buszjáratokat. Connecticutban tanítási szünetet rendeltek el. New Jersey újraválasztott kormányzója, Chris Christie beiktatását a New York-i öbölben található Ellis-sziget helyett zárt helyiségben rendezték meg.

Ohio államban a zord idő közepette propángázból és fűtőolajból hiány lépett fel.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.