Menü ≡

Újabb havazás és nagy hideg az Egyesült Államokban

2014.01.21. | Szerző: MTI
Havazással és az évszak átlagához képest igen erős, 18-45 fokos lehűléssel érkezett a hideg kedden az Egyesült Államok keleti felébe - jelenti Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti.
h i r d e t é s
A Kanada felől érkezett hideg levegő miatt a hóréteg vastagsága az északkeleti partvidéktől az Appalache-hegységig elérheti a 8-30 centimétert. Az erős fagy a meteorológiai szolgálat szerint egy északról közeledő másik időjárási rendszer miatt a hét végéig is kitart majd. Az erős széllökésekkel érkező, Mississippi államig is lehatoló téli vihar miatt a levegő hőmérséklete egyes területeken -40 fok közelébe csökkenhet.

A meteorológusok több középnyugati államra kiterjedő figyelmeztetést adtak ki. Fokozott óvatosságra intették a Bostont, New Yorkot, Philadelphiát és Washingtont összekötő I-95-ös autópálya uralta közlekedési folyosón haladó gépkocsivezetőket is.

Chicago környékéről hóvihart jelentettek, és több repülőjáratot töröltek. Ugyanez történt a keleti parthoz közeli légikikötőkben, Bostontól New Yorkon át Washingtonig: kedd délig összesen mintegy 2300 felszállás maradt el.

Az amerikai fővárosban ugyan csak szállingózik a hó és fagypont körüli a hőmérséklet, de kedden zárva tartottak az iskolák és kormányhivatalok, a Fehér Ház és a külügyminisztérium pedig lemondta a keddre meghirdetett sajtótájékoztatókat. A legfelsőbb bíróságon ugyanakkor lefolytatják a tervezett meghallgatásokat.

Marylandben szintén otthon maradt a köztisztviselők többsége, és az állam területén ritkították a vasúti és a buszjáratokat. Connecticutban tanítási szünetet rendeltek el. New Jersey újraválasztott kormányzója, Chris Christie beiktatását a New York-i öbölben található Ellis-sziget helyett zárt helyiségben rendezték meg.

Ohio államban a zord idő közepette propángázból és fűtőolajból hiány lépett fel.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »