Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságokkal készül a Sípark a következő síszezonra

2014.12.21. Sípark.hu

A tavalyi rövid szezon ellenére idén is tovább folynak a fejlesztések a Mátraszentistváni Síparkban. Ebben a szezonban mintegy 35 millió forint értékben költünk különböző fejlesztésekre. Bízunk abban, hogy kétszer egymás után nem lesz gyenge a tél.
Az előrejelzések szerint az év végén végre megérkezhet a hideg levegő. Addig is Karácsony után december 27-től mindenkit szeretettel várunk a Hóhatár Hüttében és egy csúszásra a fiatalokat a műanyag tubing pályán.

A 2014/2015-ös szezonra új Doppelmayr korongos sífelvonóval várunk mindenkit, így plusz 700 fő/óra kapacitástöbblettel bővül a Sípark. A harmadik Doppelmayr márkájú síliftünk, a meglévő kis Tatra Poma korongos felvonó mellé kerül. Ezzel duplájára nő a 200 méter hosszú tanuló pályánk kapacitása, így a síoktatáson résztvevők is szinte sorbanállás nélkül csúszhatnak. A két különböző, egymás mellett lévő tárcsás sífelvonó kiváló lehetőség, hogy a kezdők elsajátítsák a merev vonszolórudas, és köteles vonszolók használatát is. Sajnos a felvonó környezetvédelmi engedélyezése, több mint egy évet váratott magára, így az idei szezonra valósulhat csak meg a beruházás.

Új, legmodernebb SKIDATA EASYGATE beléptető kapukat helyezünk el a 6-os tanulópálya aljában. Ezeket egy speciális, Svájcból érkező konzolra fogatjuk fel. A beléptető kapuk nem talpakon állnak, hanem egy konzolról lógnak le. Ez a megoldás még Európában is ritkaságszámba megy, elsősorban az észak-amerikai síparadicsomokban, például Aspenben találhatunk ilyen megoldást. Amikor jön ratrak az egész kiforgatható lesz, így biztosítva a tökéletes hóminőséget a kapuk alatt, valamint a kezdők könnyed áthaladását.

A jobb hóelosztás érdekében két új hóágyú csatlakozási pontot hoztunk létre az oktatóteraszokon.

Rendkívül fontos, hogy a nem mozdítható tereptárgyak szivacsburkolatot kapjanak. Idén lecseréltük ezek egy részét és még többet szereltünk fel a síelők biztonságának érdekében.

A hütte és a körbár hangosítása is megújul. Az osztrák hüttékben elterjedt Bose, központi vezérlésű hangrendszer került kiépítésre a vendéglátóterekben, teraszokon.

Bizony egy évtized néha sok. Eljárt a 2004-ben épült nagy hidunk fakorlátja felett az idő, így új, vaskos szibériai fenyő hídkorlátok készültek. A földben is tönkrement néhány hóágyú- és közművezeték. 

Ezeket cserélni kellett. Folytattuk a karámok cseréjét, festettünk, javítottunk, karbantartottunk, fenyőket ültettünk.

A Síparkban 2015. január 29. és 31. között tartják meg a Hófesztivált.
KOMMENTEK

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.